Oma

Dit weekend was ik op bezoek bij mijn oma. Ze is vorige maand 95 geworden. Geestelijk is ze nog goed bij de tijd en geniet ze van het leven. Helaas is ze lichamelijk heel zwak en teer. Je ziet dat de ouderdom haar lichaam verzwakt en lopen kan ze alleen nog met een rollator of stukjes in de rolstoel.

Mijn oma is heel belangrijk voor mij, we hebben een hechte band en ik kan me niet voorstellen hoe het straks zonder haar is. Als ik bij haar ben verteld ze verhalen uit de oorlog en vroeger toen mijn moeder en haar zussen nog klein waren. Levendig verteld ze haar verhalen onder genot van een kop thee en altijd staat er taart klaar.

Met veel bewondering kijk ik naar de levenslustige houding van oudere mensen en dus ook mijn oma. Toen ik met een overdosis in het ziekenhuis lag, vroeg de pschyiater wat ik in het leven zie. Ik begon gelijk over mijn oma en hoeveel lol ze in haar leven nog heeft. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om zo oud te worden. Maar ik hoop later net als oma omringd te zijn door familie en het zo sterk te zijn als haar. Ouder worden is niet niks met al die ongemakken toch vind ik dat de jeugd een voorbeeld mag nemen aan onze oudere generatie. Ik koester de momenten met oma zeer zeker. En ik hoop dat het nog lang mag duren voor dat ze er niet meer is.
13 jul 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van BorderlineIris
BorderlineIris, vrouw, 2 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende