Qday, wat heb ik er mee?

Niet zo veel.
Het verschilt eigenlijk per jaar. Vorig jaar stond ik welliswaar in mijn oranje bavariajurkje in de stad, maar dit jaar zit ik thuis. Ik heb nog overwogen om naar de hoofdstraat van mijn oh-zo kneuterige dorpje te gaan, maar toen ik op het punt stond om weg te gaan bedacht ik me dat ik het meer als een verplichting zag dan als iets 'leuks'. Ik heb namelijk niets met al dit kneuterige gedoe. Net heeft iedereen op NOS journaal kunnen zien hoe kostelijk Maxima en Willem-Alex zich hebben vermaakt met hun rondtocht in... waar was het ook al weer?? Mijn excuses voor de fans, maar persoonlijk lijkt het mij ver-schrik-ke-lijk om met die enorme stoet hoge pieten te moeten meelopen. En dan ook nog doen alsof je het leuk vindt? Natuurlijk doet Maxima een potje voetbal mee met een stel enthousiaste jongens die vervolgens de bal keihard op Maxima's peperdure schoenen knallen. Hardstikke leuk hè Max?
En nee ik heb niets tégen Maxima en de stoet die haar volgde, maar die oranje onzin er omheen hoeft van mij niet zo nodig.
Het is natuurlijk wel een gelegenheid om lekker dronken te worden in de stad. Concerten vind je ook genoeg en het weer zit dit jaar ook hardstikke mee!
Ik kan me vorig jaar nog herinneren. Rampzalig.

Arnhem, korenmarkt, BOMVOL. Tot zover niets raars.
Helaas kregen we rond half 2 een maar druppels te voelen die zich in raptempo uitbreidde tot een ENORME BUI INCLUSIEF ONWEER!
Op dat moment bevond ik me in een zijstraat van de korenmarkt in een wachtrij- die plots geen wachtrij meer was. Mensen renden als gekken door elkaar, duwden, drongen voor, pushten zichzelf ergens naar binnen...
Uiteindelijk stond ik samen met mijn vrienden en nog zo'n 20 man onder een afdakje bij een kebabzaak. Lekker knus met z'n allen op een kleine 3m², totdat het afdak boven ons steeds kleiner begon te worden en tot ieders ergernis zagen we de eigenaar van de kebabzaak het ding naar binnen rollen! Wat als gevolg had dat er nu ineens zo'n 25 man de kebabzaak binnenstormde!
Ergens slim, want die man heeft op die manier heel wat buit gemaakt die nacht. Daarbij kan ik me voorstellen dat zo'n rolluikgeval een zware bui ook niet eindeloos lang volhoudt.
Anderzijds kreeg ik de kebab daar niet nauwelijks naar binnen omdat er niet eens genoeg ruimte was om het ding naar je mond te bregen.
Uiteindelijk zijn we alsnog - in de regen inclusief onweer - naar huis gefietst. We waren allemaal toch al zeiknat en daarbij had iedereen het wel gezien in de kababzaak, waar we trouwens met moeite uit zijn gekomen.

Tsja, en dit jaar zou je dan denken.
Mooi weer! Ideaal voor een bavariajurk!
Ik weet het niet. Ik heb gewoon geen zin. Misschien omdat de helft van mijn vriendinnengroep er niet is?
Misschien omdat mijn examens er aan komen? Misschien omdat ik een zeurpiet ben?
Ik weet het niet!
30 apr 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van TeaTime
TeaTime, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende