Rijke mensen

Nog nooit heb ik zo dicht bij rijke mensen gestaan, mijn vriend zijn ouders zijn rijk. Althans, ik vind ze rijk, volgens hun zijn ze gewoon ''normaal, met een middelmatig inkomen'' Als je een huis hebt van 4 ton vraag ik me af hoe middelmatig je inkomen is. Maarja, het is zo'n groot verschil alles.. Mijn familie is arm. Niet afrika-arm maar volgens de Nederlandse normen arm. Ik had geleerd op school tijdens aardrijkskunde dat je in Nederland ''arm'' bent als je amper rond kan komen, geen geld hebt voor een auto, nooit op vakantie kan en geen mooie dure dingen kan kopen etc. Nou, dat is mijn familie dan. Waar ik woon zijn niet veel ''rijke'' mensen, al mijn vriendinnen zijn net zo ''arm'' als wij of hebben een 'normaal' inkomen (wat ik normaal vind dan) Mijn vriend zijn ouders zijn rijk, en het doet soms gewoon zeer. Onze koelkast is altijd leeg, mijn moeder haalt kleding bij het leger des heils omdat dat geld scheelt, ik haal zelf allen dingen in de uitverkoop en het is gewoon altijd opletten.
Als ik dan bij mijn vriend ben voel ik me totaal niet op mijn gemak. Ik snap niet hoe je 50 euro aan een portemonnee kan uitgeven, ik snap niet hoe je 700 aan een winterjas kan uitgeven, 400 aan een lentejas, en 500 aan een ''tussenjas'' (ik vind een lentejas ook een tussenjas maarja)
Vervolgens hoor ik verhalen tussen mijn vriend's moeder en de buurvrouw, dat ze HELEMAAL nog niet op vakantie zijn geweest dit jaar (een weekendje new york telt kennelijk niet als vakantie) en dat de buurvrouw het nu heel ''zwaar'' heeft omdat ze haar wimperextensions van 100 per oog niet meer kon nemen.
Tja als je nog nooit op vakantie bent geweest of nog nooit luxe hebt gehad kun je niet echt medelijden hebben met die mensen.

Als ik zeg dat ik het overdreven vind dat ze zoveel geld uitgeven aan bepaalde dingen krijg ik het antwoord ''waarom niet, als je het geld ervoor hebt'' Daar zit wat in natuurlijk, als je het geld hebt moet je het gewoon doen, maar ik zit er persoonlijk gewoon mee denk ik omdat ik nu zo hard met de neus op de feiten wordt gedrukt, dat er zo'n verschil is tussen rijk en arm. Of het ligt aan mezelf. Ik zou nooit van mijn hele leven zoveel geld uit kunnen geven aan 1 kledingstuk, ik ken mezelf, waarschijnlijk spaar ik het zolang op totdat ik gewoon dood ben omdat ik het niet uit wil geven aan ''onnodige'' dingen.

Het is een hele lieve familie hoor, alleen ik moet er soms echt van huilen om hoe verwaand ze wel niet overkomen en geld uitgeven als water. Maar misschien ben ik ook wel jaloers, niet zozeer om luxe of vakantie's, daar ben ik allang niet meer jaloers op, maar ik ben gewoon jaloers op het feit dat ze ALLES hebben wat ze willen, alles zo krijgen wat ze willen, terwijl dat voor zoveel mensen maar bij een droom blijft

pfft nouja, genoeg gezeur voor vandaag, nu maar weer lekker house kijken verliefd
16 aug 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Sheepy
Sheepy, vrouw, 28 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende