Royalty ...

Ik ben een echte 'koningshuis-fan'. Vraag me niet waarom een 14-jarig meisje dol is op het koningshuis. Ik denk dat het gewoon in de familie zit. Ja, dat moet het zijn. Het zit in de familie. Ik bedoel ... mijn hele familie is een fan van het koningshuis.
Misschien komt het ook wel vanuit mijn jeugd (hmm ... dat klonk heel formeel). Ik bedoel ik wilde altijd een prinses worden.

Misschien kan ik beter praten over 'meisjes in het algemeen'.

De meeste meisjes droomden vroeger om een prinses te worden. Waarom? Omdat we allemaal mooie jurken wilden dragen en net zoveel speelgoed zouden hebben als we wilden.
Maar eigenlijk wil ieder meisje diep van binnen nog steeds een prinses worden. Willen we niet allemaal een knappe, charmante prins die voor ons door het vuur gaat en ons hart wint? Willen we niet allemaal een 'happy end'? Dromen we daar niet allemaal van?
Maar ja, eigenlijk is het 'prinses-zijn' helemaal niet zo'n droom. Stel je voor. Voor iedereen een goed voorbeeld zijn, je houden aan het protocool en er wordt vaak ook nog van je verwacht dat je slim en mooi bent. Het lijkt mij heel erg ingewikkeld. Dat je geen minderwaardigheidscomplex krijgt als je in de roddelbladen weer eens leest 'hoe verschrikkelijk dik die outfit je maakt'. Willen we zo'n leven? Nee toch?
Eigenlijk is het begrip 'koninklijk' ook heel vreemd. Ik bedoel ... zijn we diep van binnen niet allemaal koninklijk. Zijn we niet allemaal speciaal?
Ach ja, misschien moeten we hier maar in geleven: 'Ieder meisje kan een prinses zijn, zolang je er maar in gelooft.' En ik denk dat dat waar is. Je kan zijn wat je wilt als je er maar in gelooft en nooit het vertrouwen in jezelf verliest.

Was dat niet filosofisch? Haha ... ik vind het vaag.

Maar ja. Ik denk dat ik weet waarom we een koninklijk huis hebben. We willen iets hebben om trots op te zijn, naar op te kijken. Eigenlijk is het een grote reallife-soap. Alleen dan beter, mooier. Ik ben gewoon dol op het koninklijk huis. Nederland zonder koning of koningin?
Nee, dat hoort niet. Dat past niet. Of willen we soms steeds meer lijken op Amerika en een onze eigen president Bush krijgen?

Ach ja, de keuze ligt bij jezelf. Ik weet wat ik kies.
En nee, ik heb geen idee waarom ik het schreef. Het kwam gewoon in me op. Haha.

Liefs Miss Meverliefd
03 jun 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Miss Me
Miss Me, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende