Soulmate

Wat ik hieronder schrijf is heel persoonlijk en heeft mijn ziel voor altijd getekend.

Begrijp mij niet verkeerd. Ik hou ontzettend veel van mijn huidige vriendin S. Voordat ik haar kon heb ook nog andere vriendinnen gehad.

Maar ik denk nog vaak aan mijn eerste vriendin. Zij komt echter niet meer voor in mijn huidige bestaan. Ze zeggen wel: Je eerste liefde vergeet je nooit! Dat geldt ook voor mij al betwijfel ik of zij wel het zelfde hebben meegemaakt als wat ik heb meegemaakt. Je eerste liefde, okee. Maar mijn eerste liefde was mijn soulmate en misschien nog wel is, ook al zie ik haar niet meer. Alleen in mijn gedachten en herrinneringen.

Ik weet dat er mensen bestaan die ook hun soulmate ooit hebben ontmoet. Ik weet dat velen het begrip soulmate niet kennen.
Een soulmate is meer dan houden van. Als elkaars blikken in een seconde meer dan boeken kunnen zeggen. Zo heb ik met haar vaak gesproken. Zonder een woord uit onze lippen. Als wij wakker werden, konden wij elkaars dromen vertellen. Wij konden elkaar voelen. Ja, zelfs elkaar zien ook al waren wij kilometers van elkaar verwijderd. Hoe wisten wij dan dat wij elkaar daadwerkelijk hadden gezien?
Wij vertelden wat wij op dat moment zagen en dat klopte ook achteraf.
Sommigen noemen het een out-of-body experience. Misschien kwam het door de gemoedstoestand waarin wij verkeerden (nee, geen drugs) of kwam het door de ander.

We waren één.
We lachten en huilden samen. Als zij gelukkig was, dan was ik ook
gelukkig omdat zij ook gelukkig was en andersom hetzelfde. Hetzelfde gold ook als de een verdrietig was. Dan was de ander dat ook.

Het meeste opmerkelijke was dat wij elkaars liefde konden voelen en er bestaat geen geweldiger, intenser gevoel, dan het besef dat jouw liefde voor diegene, van wie je zoveel houd, ook zoveel houd van jou.

Misschien klinkt het ongeloofwaardig of zelfs ongezond, maar zo heb ik het beleefd, een lange tijd geleden.

De reden waarom zij geen deel meer is van mijn leven is omdat het zo had moeten lopen. Ik had met haar gebroken juist omdat ik zo van haar hield. Ik wist dat een verdere samenzijn met mij haar meer slecht zou doen dan goed door de situatie waarin wij verkeerden. Ik had toen tegen haar gezegd dat het over was, zonder de reden te verklappen. Ik had tegen haar gelogen door te zeggen dat mijn gevoelens voor haar over waren. Als ik de werkelijke reden had verteld, zou zij mij nooit hebben laten gaan.

Het was een van mijn moeilijkste beslissingen in mijn leven. Als ik terug kijk naar deze beslissing heb ik er geen spijt van, omdat het toen de beste beslissing was. Het heeft mij echter heel heel veel pijn gedaanliefdesverdrietliefdesverdrietliefdesverdriet

Ik vraag mij soms af hoe haar leven er momenteel uit ziet. Misschien getrouwd, kinderen, wie weet..

Ik hoop alleen maar dat zij vrede heeft en ik gun haar alle grootste liefde in de wereld. Net zo veel liefde als dat ik van haar gehouden hebt.


Panter












30 aug 2003 - bewerkt op 30 aug 2003 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Panter
Panter, man, 52 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende