-=- turbulentie -=-

Ik heb even moeten nadenken over de titel van dit stukje, maar uiteindelijk komt turbulentie nog het meest in de buurt. Het begon eigenlijk allemaal al in 2011.
Ik werd op jonge leeftijd , 25, leidinggevende en dat zorgde op de een of andere manier voor stress thuis.
Mijn partner vond dat ik teveel tijd in mijn werk stak en te weinig in hem en het huis. Ik kon dat op dat moment niet zien, want als jonge meid en zeker als teamleider moest ik me wel bewijzen. Toch?! Het zorgde er in ieder geval voor dat we thuis steeds meer van elkaar vervreemden. Twan werd steeds chagrijniger en ik ging daarom maar meer tijd in mijn werk steken. Op mijn werk bleef dat niet onopgemerkt en al snel werd de directeur mijn vertrouwenspersoon en vriend. Ik herinner me nog precies het moment waarop ik een klik voelde, een drang om hem te zoenen. Maar dat kon niet, hij was 15 jaar ouder, mijn baas en hij had een behoorlijke reputatie van jonge vrouwen. Ik heb op dat moment dan ook niets gedaan, gelukkig was er ook het weekend. In de avond wel nog lang met hem gesproken via de app en afgesproken dat we elkaar maandag even zouden opzoeken. Dat die maandag ook gedaan, elkaar bewust op gepaste afstand gehouden maar bij het 'afscheid' nemen werd te spanning te hoog.
Hij stond op het punt om weg te lopen, maar ik wilde niets liever dan hem zoenen. Voordat ik het door had, vlogen de woorden dan ook uit mijn mond ' Ga je me nog zoenen? Of blijven we om elkaar heen cirkelen?'. Tijd om een reactie te geven kreeg hij niet. Ben op hem afgestapt, heb hem gezoend en ben met veel flair weggelopen.
Achteraf had ik eigenlijk zijn reactie wel willen zien, maar het weglopen gaf ook wel een kick.
Een uur later kreeg ik een app: of ik wel wist waar ik aan begon, hij was 15 jaar ouder, had een gezin en was mijn baas... Tja, wist ik waar ik aan begon? In alle eerlijkheid, nee. Ik wist niet waar ik aan begon, maar was verliefd geworden op een volwassen man. Een man die naar me luisterde, die mijn baan begreep en die me bijzonder liet voelen. Allemaal dingen die ik thuis niet meer had. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in een affaire met veel leuke momenten, maar ook behoorlijk heftige situaties. Hij zei van mij te houden, met mij verder te willen maar zijn kind niet te kunnen missen. Uiteindelijk is hij zelfs hertrouwd met de moeder van zijn kind en heb ik een miskraam gehad. Twan wist al die tijd van niks. Thuis liep het nog steeds niet lekker, maar ik wilde na 8 jaar ook mijn relatie niet opgeven.
Dan krijg je dat moeilijke moment.. Ga je het vertellen thuis of niet?
Ik heb ervoor gekozen om het niet te vertellen want de relatie was al niet stabiel, dus vertellen over vreemdgaan zou alle kansen vergooien. Dus dan maar volledige focus op de relatie, vechten en proberen hem te overtuigen van een leuk leven samen. Het leek echter dat des te harder ik mijn best deed, des te harder werd ik teleurgesteld.
Twan was nog steeds chagrijnig en had geen zin om dingen te ondernemen. Ik kon zelf ook de motivatie niet meer vinden om te vechten voor mijn relatie. Ik miste een gesprekspartner, een maatje, maar ook de spannende en intense seks. Niet dat de seks met hem slecht was, helemaal niet. Maar er is een verschil tussen liefdevolle seks en seks om seks te hebben.
Uiteindelijk ben ik toch weer een tijdje 'braaf' geweest. Twan raakte bevriend met een jongen via een gezamenlijke hobby en als snel werden we met Peter en zijn verloofde, Nathalie bevriend. We hebben veel samen ondernomen, zijn zelfs op vakantie geweest. Allemaal leuk en aardig...
En je voelt hem al aankomen, hier komt deel 2 van de turbulentie.
Het is zomervakantie 2013 en we gaan een dagje zwemmen met zijn 4en. Twan was altijd al van het stoeien in het water, maar nooit met mij. Al snel ligt hij dan ook met Nathalie in het water, in de glijbanen, de wildwaterbanen, vooral in alles wat ruw en wild is. Ik daarentegen ben een watje, alles is leuk en aardig zolang het maar rustig is.
Peter was net zo'n watje. Als ik er op terugkijk leken we best op elkaar. We komen uiteindelijk met zijn 2en in het buitenbad terecht. Ik herinner me nog het ijskoude water en zijn warme huid. Er was zo'n moment, een moment van tinteling een moment van lust. We zijn beiden een andere kant opgegaan en hebben het moment genegeerd.
We hebben nog een leuke dag gehad en verder nergens over gesproken. Verbeeldde ik me dan dat moment? Waren mijn voelsprieten zo slecht? Maar goed, eigenlijk deed het er niet toe. Ik had Twan, hij was verloofd.
De zomer ging voorbij zonder dat hij blijk gaf van een wederzijdse connectie.
En toen werd het december, tijd voor kerst en cadeautjes. Inmiddels had ik veel contact met hem via whatsapp.
Hij vroeg of ik met hem mee wilde gaan om een cadeau te kopen voor Nathalie. Ik was immers een vrouw en had verstand van vrouwencadeaus. Heel legitiem verzoek, Twan gevraagd of ik mee mocht en de dag erna meteen op pad. We waren nog geen uur op weg of de telefoon ging. Het was Nathalie, waar hij was en met wie?...
Toen ze hoorde dat hij met mij op pad was, werd ze boos. Hij had de telefoon heel zacht staan, maar ik kon alles volgen.. Hij was al zo vaak betrapt met andere vrouwen, dit kon hij niet maken etc. Op dat moment reageerde hij heel quasi en kan haar relatief geruststellen. Onderweg naar huis vertelt hij dat hij vaker was vreemdgegaan. Nathalie wel vermoedens had, maar hem nooit had kunnen betrappen. Dat lag echter allemaal in het verleden en hij was tegenwoordig best braaf. Bij mij thuis aangekomen voelde ik me inmiddels zo vertrouwd en veilig, dat ik ook wel durfde te vertellen over mijn uitstapje in het verleden.
Uiteindelijk is daar deel 2 pas echt begonnen. Ik werd zijn nieuwe doelwit en me werd in alle opzichten het hof gemaakt. Ik was mooi, intelligent en de klik die hij met mij had. Dat had hij nog nooit met een andere meid gehad.
Ik heb zijn verzoeken uiteindelijk een maand afgehouden. Ik had natuurlijk moeten zeggen: stop, dit wil ik niet.
Maar aangezien Twan nog steeds geen interesse toonde in mij, waren lieve woordjes geen overbodige luxe.
Uiteindelijk stond hij op een ochtend gewoon aan de deur, ik maakte open en herinner me alleen nog de woorden : 'nu ben je toch echt van mij '. En dat was ik.. Ik was van hem in alle opzichten. De spanning, de seks .. Fenomenaal!!
Was ik verliefd? Nee, ik was verslaafd. Verslaafd aan de aandacht, verslaafd aan het stiekeme gedoe.
Lang duurde het echter niet. We werden betrapt door een onbewaakt Appje. Twan was laaiend, maar vooral gekwetst. Met heel veel mitsen en maren wist ik hem enigszins te overtuigen dat het allemaal berustte op een misverstand. Toch heeft hij me nooit echt volledig geloofd.
Om hem een beetje rustig te krijgen, raad ik hem aan een avondje naar een vriend te gaan. Ik licht die vriend wel eventjes in over de situatie, met het verzoek Twan te overtuigen van mijn 'onschuld'.
Mijn onschuld wat betreft Peter is geloof ik niet eens aan bod gekomen, maar mijn affaire van 2 jaar geleden werd er wel bijgehaald.
Shit..helemaal vergeten dat ik dat in een dronken bui ooit had verteld.
Twan kwam thuis, ik kon de pijn zien in zijn ogen. Mijn god, wat deed ik deze jongen aan?!
Ik praatte het voor mezelf goed, door te refereren aan de beginjaren van onze relatie. Ik heb Twan toen redelijk vaak betrapt met sms'jes, mailtjes en afspraakjes met andere vrouwen. Hij heeft naar eigen zeggen nooit daadwerkelijk iets gedaan met die vrouwen, maar als verdediging werkte het voor mij goed.
Vanaf dat moment was er geen redden meer aan, onze relatie was mislukt. Echter stond er nog een grote vakantie op de planning. In goed overleg afgesproken die vakantie als ijkpunt te gebruiken. De vakantie zou het maken of breken. Ik heb toen ook niet meer afgesproken met Peter. Wel elkaar veel gesproken aan de telefoon.
Afspraak gemaakt dat ik zou gaan voor mijn relatie met Twan en hij zou zijn huwelijk doorzetten met Nathalie.

En dan komt turbulentie deel 3....



22 okt 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lizzy
Lizzy, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende