Universum

Door de stad der gevoellozen lopen onzichtbare gevoelens door elkaar. Kruisende wegen bij elkaar brengend zijn Haat en Liefde op elkaar gebotst. Na de bewustwording van het gebeuren kwam Eenwording van de andere kant. Door de opgeworpen barrière konden ze geen kant uit. Eeuwige discussie begonnen te ontstaan waarbij eerdere onzichtbare dilemma’s zichtbaar werden en Twistpunt erbij kwam staan. In zijn kielzog probeerde Redelijkheid te bemiddelen maar Bemiddelaar was niet aanwezig waardoor Twistpunt een hoogte punt kende.
De stad werd gevoelig voor nieuwe stromingen die aan het ontstaan waren. Toen Gelijkheid erbij kwam kregen Haat en Liefde de wind van voren hoe zij de immers aanwezige gevoeligheid probeerde te verstoren. Twistpunt was het hier niet mee eens en belde Aanstoker. Toen deze arriveerde werd Haat aangesproken om het niet eens te zijn met Gelijkheid en het vuur met Liefde aan te wakkeren. Immers Gelijkheid zijn voornaamste taak is Verandering te weren uit de kring van bekenden omdat anders Balans de weg zou kwijt raken. Liefde wilde nader tot elkaar komen, maar Verandering zag samenspoeling van Gevoelens als onoverkomelijkheden.
Sommige zaken moeten zijn zoals ze zijn zei Tijd. Als tijd gekomen is zal verandering leiden tot eenwording. Gevoel vond het beter zich ermee te bemoeien. Kijk van twee kanten en neem de weg die onbewust je voorkeur heeft. Laat je leiden door hetgene wat je voelt. Laat de bliksem inslaan en je weet dat het goed zit. Ken niet de wegen van het gevoel anders is er geen verrassing meer.
Ultimiteit van Eenwording is Verandering laten inzien dat een standpunt veranderlijk is en Twistpunt en Gelijkheid niet gemist kunnen worden zolang Tijd maar wordt gezien als een fictiviteit. Gevoel en Eenwording zijn idealisten net zoals andere ultimiteiten eenlingen zijn in hun soort.
Vervliegend door tijden zal Tweespalt zoals altijd toeslaan. Vergeeflijkheid en Verzoenlijkheid zullen een grotere rol gaan spelen als onoverkomelijkheden en ultimiteiten karakters zijn van de bouwstenen. Boosheid en Fataalheid van het eigen kunnen zijn ontstaan om de bouwstenen te dragen. Net zoals de innerlijkheid en de kinderlijke onschuld kunnen leiden tot intens geluk waarbij het hele universum van jouw is.
De diepste krochten van je ziel worden bloot gelegd waarin de diepste ravijnen in je ogen zijn. Hopend, beseffend dat het niet zo is, maar beiden beseffen dat Toekomst al is langs geweest en nu met Eenwording in gesprek is over wat Verandering mag doen.
Liefde, Passie en Obsessie zijn andere werkelijkheden die een zijn met Eenwording. Verliefdheid, zei Gevoel, dat is hetgene waarvan je weet dat dat is wat je voelt. Het universum is het daar mee eens.
21 okt 2012 - bewerkt op 08 nov 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van LeBelge
LeBelge, man, 46 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende