weet je nog....

je moet maar zin hebben om t te lezengaap!


weet je nog
dat we altijd huisjes van lapjes gingen maken voor onze knuffelbeesten
tussen de spijlen van jouw trap?

weet je nog
dat jij in groep 4 onverwachts een week bij mij moest logeren omdat jouw oom in het ziekenhuis lag en het daar slecht mee ging, en dat er toen juffendag was, waar wij allebij als prinsesjes heen gingen?

weet je nog
dat we tijdens zwemles in badje 3 schipper mag ik over varen gingen doen, en dat wij hand in hand naar de overkant probeerde te rennen, waardoor we steeds weer in het water vielen?

weet je nog
dat jouw moeder altijd als we bij jou speelde en ze moest even weg, snoepjes klaar legde, voor het geval dat iemand zich pijn zou doen, en dat we dan elke keer een andere smoes hadden om die snoepjes gewoon op te eten?

weet je nog
dat we al vanaf de peuterspeelzaal vriendinnen zijn?

weet je nog
dat ik bij jou bleef slapen en dat jij midden in de nacht de deken voor je alleen had genomen, en toen ik zachtjes vroeg of ik ook een stukje deken mocht, jij in je slaap antwoorde, "maar dan krijg ik het koud"?

weet je nog
dat we in samen gingen varen met mijn opblaasboot, en dat we dan bramen gingen plukken uit moestuinen die aan het water lagen?

weet je nog
dat jij tijdens de overblijf in groep 3 zat te wippen op je stoel en dan je toen met je hoofd op de verwarming viel en een gat in je hoofd had wat gelijmd moest worden?

weet je nog
hoe jij mij probeerde te leren hoe je een hoedje op een stokje kon laten draaien?

weet je nog
dat we in doornspijk een toneelstukje hadden gemaakt waarin we elkaar uitscholden met de raarste zelfverzonnen scheldwoorden, waar we de heel middag lol mee hadden gehad?

weet je nog
dat we altijd in jullie tuinhutje gingen wonen, en doen alsof er allemaal water omheen lag zodat we er niet meer af konden?

weet je nog
dat we vaak op jullie zolder gingen kijken naar hoe jouw moeder aan het kleien was, of dat we daar gingen schommelen, of jouw ouders bed onveilig maakten met koprollen en salto's?

weet je nog
dat wij in bad zoveel sop hadden gedaan dat we met 2 galzen elkaar bier gaven van schuim?

weet je nog
dat wij op ons eerste klassenfeest in groep 6 gingen voorspelen. ji met je bloekfluit, ik op mijn kromme dwarsfluit?

weet je nog
dat jij kwam helpen op straatspeeldag, en dat we toen bij zo'n ezel stonden waar de kinderen op hun eigen ballon konden oppompen, en dat we daarna mochten schminken. en dat er 's avonds een wolkbreuk was, waar wij in gingen dansen, springen, rollen...??

weet je nog
dat we met sint maarten met fakkels van mijn huis naar jouw huis gingen lopen, en bij jouw de buit gingen verglijken?

weet je nog
dat alles veranderde na groep 6/7?

weet je nog
dat jouw vader ziek werd, en dat hij moest kiezen of hij naar jouw toneelstuk kwam kijken, of naar de musical?

weet je nog
dat jij mij in de zomervakantie een brief had geschreven waarin jij schreef dat je vader 9 dagen in coma had gelegen, dat je je eenzaam voelde omdat iedereen op vakantie was, en dat jij er niet meer in geloofde?

weet je nog
dat ik een roze hartjesvormig bedeltje voor aan je ketting had meegenomen uit frankrijk, en dat jij dat 's nachts af deed en onder je kussen legde omdat je bang was dat het kapot ging?

weet je nog
dat ik naar huis kwam van de jamborette, omdat je vader was overleden en ik naar jou toe wilde en dat ik daarna nog een keer naar huis ging voor de begravenis, waar we daarna zo'n lol hebben gehad in beckestijn omdat H. haar slipper in de vijver had gegooid?

weet je nog
dat we allebij naar een andere school gingen, en we elkaar alleen nog maar op dinsdag zagen op toneel, en we soms op msn met elkaar spreken maar meer niet?

weet je nog
dat jij elke dinsdag een brief voor mij mee had, omdat je me niet kwijt wilde, maar ik nooit wat terug schreef, en je toen maar gestopt bent?

weet je nog
dat ik je op mijn verjaardag had uitgenodigd, en dat ik maar voor het raam aan het wachten was op jou, en jij maar niet kwam?

weet je nog
dat we allebij van toneel afgingen en dat we elkaar nooit meer zagen, en over msn praten ging niet?

weet je...
dat we allebij veranderd zijn
dat het niet meer klikt
dan onze vriendschap nu voorbij is?

weet je
dat je nog steeds eeb plekje hebt in mijn hart
dat ik je nog lang niet vergeten ben
dat ik het heel jammer vind
dat ik spijt heb?

...
huilen


gisteravond 40 min. lang achter elkaar achteloos zonder na te denken opgeschreven. het zat me even dwars...
12 aug 2006 - bewerkt op 12 aug 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Sarla
Sarla, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende