Zelfverzonnen sprookje.

Sprookje. door mezelf gemaakt! Voor dramalessen op school.
Het lijkt me wel leuk jullie dat te laten lezen!

Er was eens een meisje, met de naam Rianka. Zij leefde samen met haar ouders in een mooi groot huis aan de rand van het bos. In principe zou zij gelukkig moeten zijn, omdat daar alles was wat ieders hartje begeert. Maar Rianka nam hier geen genoegen mee, zij werd niet gelukkig van overbodige luxe. Het liefst lag zij in haar bed, te slapen. En dromen over een andere wereld dan waar zij nu in leefde.

Zo ook op een normale woensdagnacht. Rianka wenste haar ouders een goede nacht en ging lekker naar boven om warm onder de wol te kruipen. Ze hoopte op een mooie droom vol nieuwe kansen. Ook al wist zij dat dromen bedrog waren, genieten mocht toch wel ?! Eenmaal in slaap kwam haar droom tot leven. Het leek wel echt.. Ze kwam terecht in een groot bos, met allemaal prachtige bloemen en planten, met mooie vogels met prachtige vleugels die bij iedere keer dat zij die uitsloegen goed zichtbaar werden. Rianka werd blij van de mooie natuur, de mooie beesten en alles wat zij zag. Alles was zó anders, zo echt. Ze kwam een vogel tegen en begon tegen hem te praten.
,,Dag vogel ,je ziet er echt prachtig uit ‘’ . De vogel begon te blozen en nam het compliment van harte. Hij vroeg of Rianka zin had in een ritje door het bos en bood haar aan om op zijn rug te zitten. Dit liet Rianka haar geen 2e keer zeggen en klom, zo goed en kwaad als wat op de rug van de vogel en vloog door het prachtige bos. Opeens zag ze zo iets overweldigends, het was een immens licht die zij niet kon beschrijven.. ,,STOP VOGEL!!!! ‘’ schreeuwde Rianka heel erg hard tegen de vogel. ,, Ik wil dit zien, waar het vandaan komt, wat het is en nog zoveel meer. Kun jij me wat over dat licht vertellen vogel ? ‘’ vroeg zij even later. De vogel bekeek het licht, net als Rianka omdat hij dit ook nog nooit eerder had gezien. Even stond hij perplex, wist niet wat hij ermee aanmoest. Ze besloten om te gaan kijken waar het licht vandaan kwam en wat het was. Eenmaal aangekomen was ook de vogel helemaal uit zijn doen omdat die nog nooit was voorgekomen. Het leek wel een ander land, vol met elfjes die licht gaven. Minutenlang stonden zij te kijken, en hadden niet door dat er een reusachtige spin achter hen tevoorschijn kwam. Zij hadden ze spin niet aan horen komen en schrokken dus enorm. De spin werd kwaad, kwaader en nog veel kwader! Rianka en de vogel hadden hier helemaal niet mogen zijn of mogen komen. Rianka sprong achterop de rug van de vogel en ze haastte zich zo snel mogelijk weg. Alleen ze wisten niet dat deze spin bijzonder was, met vleugels, dus die kon ook vliegen. De spin kwam vliegensvlug achter hen aan en probeerde Rianka van de vogel af te trekken. De vogel pikte met zijn snavel zo goed als hij kon tegen de spin en probeerde hem zo weg te jagen, dat lukte! De spin was knock out geslagen en de vogel en Rianka waren bevrijd!

Opeens werd Rianka met een schrik wakker, ze had gedroomd! Ze was ontzettend blij dat dit een droom was, en niet de werkelijkheid. Haar droom was prachtig begonnen, maar als een nachtmerrie geëindigd. Ze knipte het lampje naast haar bed aan om te kijken of ze echt wel weer wakker was. Ja, gelukkig… ze was wakker! Snel liep ze naar de kamer van haar ouders om dit allemaal te vertellen, hoe leuk het in het begin leek, maar naarmate de droom vorderder hoe banger zij werd. Ze was er door deze droom achtergekomen, dat haar eigen leventje toch misschien niet zo gek was als die leek. En ze leefde nog lang en gelukkig.


verliefd
04 feb 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van RESPECT^
RESPECT^, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende