#144 Vriendschap blog

een stukje uit mijn blog, over vriendschap. www.trustyourselfatfirst.webnode.nl

Kijken we eigenlijk weleens naar hoe blij we zijn dat we mensen om ons heen hebben om ons te steunen. Het voelt goed als je bij iemand terecht kan, of het voelt goed als jij er voor iemand kan zijn en iemand kan steunen. Hoe zou het zijn zonder vrienden, hoe alleen en rot zou je, je dan niet voelen als je bij niemand terecht kan.

Vriendschap daar moet je eerst vertrouwen vinden voordat je verder op elkaar kan bouwen. Je noemt mensen om je heen vriend of vriendin, maar weten ze wel iets van je, zal je naar ze toegaan als er echt iets is? Ze storen zich of roddelen achter je rug om over je, zo iemand verdient niet eens het woord vriend of vriendin.

Vriendschap ik zwijgen en niks zeggen, maar een arm om een schouder leggen. Vriendschap is in iemand leven geluk en verdriet meebeleven. Vriendschap is niks vragen, maar gewoon helpen en dragen. Vriendschap ik praten en vertellen en weten dat de ander niks door zal vertellen. Vriendschap is oprecht durven vertonen welke gevoelens erin je wonen.

Vrienden zijn er om je te steunen, om jou te troosten en er tegen aan de leunen. Vrienden zijn er op jou te helpen, die de pijn even verhelpen. Vrienden zijn er om jou blij te maken, en jou problemen weg te kraken. Vrienden zijn er om jou lief te hebben, en zullen alles voor jou overhebben. Vrienden zijn er niet op jou te bedriegen, vrienden zullen ook nooit tegen jou liegen. Vrienden zijn er om jou tips te geven, en zullen jou alles wat je gedaan hebt vergeven. Ware vrienden leer je kennen met de tijd, ook al doe je iets verkeerd, ze willen je niet kwijt.

Soms kom je erachter je de mensen waar je van dacht dat het je vrienden waren, niet je vrienden zijn. Ze hebben tegen je gelogen en je bedrogen, gebruikt. Je was nooit niks voor hun, maak je daar niet te druk om en ben blij dat je het nu weet wie je echt vrienden zijn, er is een reden dat hun het niet gehaald hebben in je toekomst. Leef verder zonder hun, maar wel met je echt vrienden, want een leven zonder vrienden is een ijzerkoud en stil leven..

01 jun 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van NoGiveUp
NoGiveUp, vrouw, 25 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende