#163 laag zelfbeeld

je voelt je waarschijnlijk allemaal weleens negatief over jezelf, maar wat als je het eigenlijk altijd maar denkt. Kun je niet goed met complimentjes omgaan, zeg je volgens mensen te vaak sorry. Vergelijk jij jezelf vaak met andere dat ze veel beter en mooier zijn dan jij. Durf je geen risico's te nemen, bang dat andere het verkeerd vinden, en dat niemand je maar zal mogen. Dat je iedereen kwijt raakt door een keuze je maakt. Vat je wat andere zeggen vaak persoonlijk op, maak je er andere dingen van dan wat ze zeggen. Je voelt je vaak afgewezen als iemand ook maar even iets niet met jou kan doen, Je pakt dit op als; zie je wel niemand wil wat met me doen, ik ben het toch niet waard.

Ja dat is inderdaad erg vermoeiend om de foute dingen aan jezelf telkens maar in de gaten te houden en te gaan bevestigen, en word je er gelukkiger van nee dat al helemaal niet. Het is zo zonde van je tijd, leer met jezelf te leven, je zult het toch moeten doen. Dus wees tevreden met wie je bent, en blijf vooral je zelf. Mensen die jou mogen om wie je bent komen echt wel naar je toe, wees niet iemand anders, wees uniek er zijn al zoveel anderen.

Wees trots op jezelf, ook als de dingen wat minder gaan. Wees blij met je jezelf. Denk niet negatief over jezelf, mensen zullen altijd wel een oordeel voor je klaar hebben liggen, maar je kan ook niet voor iedereen altijd perfect zijn. En probeer dat ook niet want dat is gewoon iets wat nooit gaat lukken.

08 jul 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van NoGiveUp
NoGiveUp, vrouw, 25 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende