44574 “1984 Big Brothers Little Sisters Many Kids“

QQQ

OFSCHOON HET
SANHEDRIN BIJ UITSTEK DE RAAD WAS
🧺 VAN HET JOODSE VOLK 🕎 🇮🇱, OVERLEGDE HORODOS
ER VRIJWEL NOOIT MEE OVER ZAKEN VAN ENIGE BETEKENIS?

Integendeel!! Híj stelde zijn eigen college aan: ‘n vertrouwde kring van vooraanstaande mannen,
die niet alleen als adviseurs van Herodes maar ook als leraren 👨‍🏫 van de koninklijke familie functioneerdenー

Herodes was een onverzadigbare talentenjager. Zelf een vreemdeling, betrok hij van buiten Israël aka Palestina 🇵🇸 de bekwame mensen die hij nodig had om zijn grootse plannen uit te voeren...

Daarom ook had deze kleine kring - net als hijzelf - minder oog voor de belangen van het vróme Joodse volk, dat hèt hart 💖 vormde van zijn koninkrijk, dan voor de cultuur v/d Grieks-Romeinse Wéreld in het algemeen.

Net zoals hij zijn hógepriester uit de diaspora had gehaald, koos hij zijn meest naaste adviseur en vertrouweling, NIKOLAÜS geheten, niet uit zijn eigen volk, maar uit de oude, door en door hellenistische stad DAMASCUS.

NIKOLAÜS van Damascus had een volledige Griekse opleiding in kunsten en wetenschappen genoten en was een aanhanger van de filosofie van Aristoteles.

Hij was een geleerde en wijsgeer met internationale vermaardheid en leraar geweest áán het Hòf van Antonius en Kleopatra. Na hun dood trad hij in dienst van Herodes.

Zijn voornaamste literaire werk was ‘n wereld🌍geschiedenis in 144 boeken, die hun hoogtepunt bereikten in een gedetailleerd verslag over de regering van HORODOS.

Aan het werk van deze Nikolaüs ontleende ook Flavius Josephus het grootste gedeelte van zijn informatie voor de beschrijving van Herodes.

‘n Kwestie dus van toga’s, juwelen, make-up 💄 en high ^_^ society〜〜〜

knipoog
26 jun 2023 - bewerkt op 30 jun 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende