Aow

AOW jarenlang betalen we er genoeg aan om later van ons ouwe dagje te kunnen genieten van een welverdiende rust. Tja je hebt voorstanders maar je hebt ook tegenstanders van het langer doorwerken. Ik weet nog niet precies hoe ik er tegenover sta. Ik vind het een erg moeilijke kwestie. Want als ik straks die leeftijd heb bereikt dan wil ik misschien heel erg graag doorwerken.
Maar aan de andere kant ik zie nu erg weinig mensen van 65 jaar die nog aan het werk zijn. Ik werk in de thuiszorg als verzorgende-4 en zie mijn baan als gewoon een normale baan die soms zwaar is en soms niet zwaar is (qua psychisch/sociaal/lichamelijk).
We hebben om precies te zijn 2 vrouwlijke collega`s die allebij 62 jaar oud zijn. Rest van het team is rond de 50. Ikzelf ben 32 jaar wat respectievelijk jong is in ons team.
Ik moet toch wel bekennen dat ik 65 jaar al erg oud vind om dan pas te stoppen met werken. Ik zou graag willen stoppen zo rond mijn 60ste levensjaar. Maar wat nu als ik dan nog 30 jaar leef? 30 jaar niks doen is wel erg lang. Ik werk al vanaf mijn 14e. Ik vraag me sowieso af of ik wel zonder werken kan. Als mijn lichaam het niet meer aan kan, dan ben ik daar toch tegen verzekerd?
Ach ik denk ,....dat ik er lekker niet mee ga zitten. Ik werk gewoon zo lang ik kan. Lukt dat niet dan kom ik er wel uit. Ik heb het altijd alleen mijn eigen boontjes moeten doppen. Dus het vertrouwen in mezelf is goed!
Ik hoop maar niet dat we beduvelt worden door de overheid? Maar ach,...volgens mij is dat een retorische vraag.
Esther
31 okt 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Eesther
Eesther, vrouw, 35 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende