Buitengesloten..?

Lief dagboek,

Na de zomervakantie ga ik naar de derde.
Bij de kennismakingsdag van de eerste klas waren er 2 meisjes die ik meteen heel aardig vond en we hadden ook meteen nummers enzo uitgewisseld. In de zomervakantie hadden we ook al afgesproken. Met z'n drieën zijn we toen hele goede vriendinnen geworden. Op een gegeven moment trokken ze heel erg naar elkaar toe en dat vond ik niet fijn, maar ik was ook goede vriendinnen met andere meiden uit m'n klas geworden. Op een gegeven moment zijn we toch weer met z'n drieën bij elkaar gekomen. Toch vond ik het best spannend na de zomervakantie toen we naar de tweede gingen of alles nog wel hetzelfde was, maar er was een nieuw meisje in de klas en daar ben ik mee opgetrokken en toen automatisch werden we een groepje van vier, alleen is het nieuwe meisje nu met het andere groepje waar ik in de eerste een tijdje mee optrok omdat het niet klikte met 1 van de andere 2. (wat ik jammer vind want ik vind haar eigenlijk aardig maar aan het eind van de tweede is het 'groepjesprobleem' opgelost)
Anyway daar ging het niet om. Halverwege de eerste werd 1 van mijn 2 vriendinnen, vriendinnen met 2 andere meisjes waarvan ik er 1 ken van de basisschool. Ze werden vriendinnen vanwege een klein jongensaccidentje.
Nu zijn we dus 'vriendinnen' met z'n vijven maar met die twee heb ik eigenlijk niet zoveel. Vooral niet met 1 van de twee. Ik vind haar wel aardig hoor, daar niet van.
Het probleem is dat we altijd met hen zitten in de pauze enzo. Plus nog 2 andere meisjes (met zn 7'en dus) waar ik helemaaaal niks mee heb. Het gaat altijd goed, tot ik een keer alleen ben omdat m'n vriendinnen toevallig allebei weg zijn, want dan heb ik geeeen idee waar ik moet zitten...
En nu hebben we met z'n vijven afgesproken in de vakantie naar het strand te gaan (ik voel me al wat meer thuis in het groepje) en nu vraagt 1 vriendin of we dat andere meisje (nummer 6 zegmaar) dan niet buitensluiten. Want ze had tegen die vriendin gezegd dat ze zich zo weleens voelde. als ze eens wist hoe ik me voelde....
Ik voel me niet buitengesloten door m'n vriendinnen maar heb soms het gevoelt dat 4,5,6 en 7 met niet echt mogen. Nou ja dat ook niet dat ze me wel mogen maar geen vriendinnen met me hoeven te zijn. Dat is kwetsend.
Gelukkig heb ik me voorgenomen dit jaar heel zelfverzekerd te zijn en me gewoon in de gesprekken en shit te mengen, want ik ben dit een beetje zat.
Zo, het voelt goed dit te zeggen.
Stiekem vind ik 1 van de twee vriendinnen niet zo aardig omdat ik me vooral door haar weleens buitengesloten voel. bijvoorbeeld, ik zit nooit in het midden dus als die twee samen praten is het moeilijk te mengen omdat de middelste andersom zit.
Met de liefste vriendin heb ik ook een geheim (dat ze verliefd is) en ookal stelt het niks voor toch voel ik me 'vereerd'...
Pfuuuuw dat voelde ook goed ff kwijt te raken.

xxx Jennifer
17 aug 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van JenniferF
JenniferF, vrouw, 24 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende