C was bijna dood

ik denk tegewoordig weer vaak aan mijn vriendin C en ik maak me zorgen om haar ik heb er ook weer nachtmerrie's over haar dat ze dat ze zelfmoord pleegt en dood gaat vlak voor mijn ogen en dat ik niks kan doen en dan word ik wakker hellemaal in het zweet en val ik de rest van de nacht niet meer in slaap. achter deze dromen zit een verhaal en dat ga ik je nu vertellen.

ik heb een vriendin C we zaten vorig jaar allebij in groep 8.
met C ging het in dat jaar erg slecht het begon ermee dat ze begon met roken het begon met proberen en in minder dan een maand rookte ze al meer dan 1 pakje per dag(ze kreeg deze sigarette van een veel oudere vriendin van haar). daarna begon ze met af en toe een drankje aan die vriendin te vragen ook dat eindigde met veel drinken en soms zelfs aangeschoten op school te zitten. daarna ging ze ook drugs gebruiken. ze kreeg ook een vriendje van 17 bijna 18 achteraf bleek ze dat ze van hem veel drugs kreeg.
1 iemand wist van C problemen af op school en is toen naar haar ouders gegaan maar dat heeft niks geholpen.
op een avond zat ik achter de computer en zat ik in een groepsgesprek met C en met K (een vriendin die ook van de problemen afwist van C) in dat gesprek had C haar webcam aan en was ze drinken en was ze heel erg droken en werd agresief en daarna heel depri en verdrietig en zei dat ze zelfmoord ging plegen. hier schrokken K en ik heel erg van en ik ben meteen achter de computer weggaan. de volgende ochtend zijn K en ik naar de persoon gegaan die hier van wist dat was M. ook zij schrok hier erg van onder tussen wisten onze leraressen ook van de problemen van C af M heeft toen verteld wat K en ik hadden gezegt. maar we moesten maar afwachten ondertussen had C gehoord dat we het hadden vertelt en riep me naar de wc waar ze en andere vriendinen stonden en toen ik naar binnen liep werd ze agresief en wou ze me slaan ik dook weg en ik wou de wc uit gaan en haar met rust laten maar 3 van haar vriendinnen stonden voor de deur. ik ben best sterk maar ik kon niet uitwijken en hun weghallen tegelijk. op het moment dat ik een klap in m'n gezicht kreeg van C werd ik zo kwaad dat ik het nauwelijks voelede en schreeuwde dat ik veel om haar gaf. ik zag in haar ogen dat ze me weer wou slaan maar door mijn schreeuw kwam m'n lerares en stuurde C en haar vriendinen de klas maar ik moest blijven staan omdat (wat ik niet had gemerkt) m'n neus te bloeden en vroeg ze hoe dat kwam ik zei niks de lerares zei dat we het er later wel over zouden hebben omdat ze eerst m'n neus wou stelpen.

een paar weken na dit gedoe was ik in de pauze en merkte dat C en haar vriendinen er niet waren maar ik dacht die komen zo wel. op het moment dat ik dat dacht riep mijn lerares me naar binnen. ze zei dat ik mee moest komen naar de wc omdat C zich had opgesloten en dat met potten medicijnen zat en zelfmoord wou plegen toen ik daar was stonden de vriendinen van C er en hebben we naar een uur praten C uit de wc gepraat. iedereen moest huilen toen ze er eindelijk uit was het bleek gelukkig dat ze nog niks had genomen. binnen en 30 minuten waren haar ouders op school en hebben haar meegenomen naar huis.

binnen een week had ze contact met jeugdzorg en bij een psychiater later bleek dat ze depresief was binnen een paar maanden was ze gestopt met drugs alcohol en roken. daar was ik erg blij mee.
het school jaar was om en zij ging naar een andere school dan ik maar ik maakte me geen zorgen om haar...

ik spreek haar niet meer echt vaak (wat ik erg jammer vind) maar nu hoorde ik een half jaar geleden dat ze weer rookt en drinkt en ook weer aan de drugs is en nu maak ik me weer heel veel zorgen met haar

heeft iemand een goede raad voor me?

verliefd
1_meisje
29 jul 2006 - bewerkt op 25 okt 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van 1_meisje
1_meisje, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende