De gestoorde procedure

Vorige week was er een reportage op de Belgische televisie over een jongeman die gestorven is in een politiecel. Hoe dit is kunnen gebeuren zie je in deze reportage: http://www.deredactie.be/permalink/1.1554642 .

Het stuk over de psychiatrie, de man in kwestie nam amfetamines en zat in een psychose toen de politie hem van straat plukte en het verhaal begint, was voor mij het zwaarste om te zien. Het gelijkt angstaanjagend veel op de situatie met mijn broer. Alleen is mijn broer nooit in de cel geraakt; hij is wel door de politie van straat geplukt toen hij in een psychose zat, maar is, na enkele weigeringen, toch gecolloceerd in een ziekenhuis terechtgekomen. Het was voor ons ook een lijdensweg waarbij je als ouders en zus machteloos staat toe te kijken én je hem gewoon mee naar huis krijgt en er zelf voor mag zorgen...

Zie mijn vorige verhalen.

Het ergste is natuurlijk dat deze man gestorven is in een machteloze positie. Hij had geholpen moeten worden!!!!!

De reportage hield ons gezin enkele dagen enorm bezig en mama is het proces van dichtbij aan het volgen, wat ze anders zelden doet. Het houdt mij nog steeds bezig en had een grote inpakt op me. Het maakte me boos, sommige fragmenten, omdat ik zelf in de situatie zit..

liefdesverdriet
27 feb 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lizatjj.X
Lizatjj.X, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende