De wet is als geloof zonder God

Allebei een x aantal regels.
Ik denk alleen dat de wet iets zorgvuldiger is kwa interpretatie.
Der is altijd een artikel. En dan een paragraaf, sub-paragraaf maybe een sub-sub-paragraaf if your lucky..
maar kzou het niet weten eigenlijk. Ik kijk misschien teveel misdaad series.. very very interesting law en order that kinda stuff..

Religieuze leefregels zijn wat dat betreft onnauwkeurig, ze laten te veel speling over.
Speling om de regels te interpreteren naar hoe je wilt.

Maar, hoe dik zou een wetboek zijn? Ik zou het niet weten. Ik kon niet erg veel vinden. en als ik ooit in de bieb ben, en ik het me herinner zal ik eens kijken/zoeken hoe dik zo een ding is. Het is wel saai hoor.. boring.. het is misschien nog ingewikkelder dan een bijbel, koran, tora of een van die andere religieuze boeken.

http://www.wetboek-online.nl/wet/index.html

Niemand staat boven de wet. Eigenlijk wel he. Het wordt zovaak gezegd. Niemand staat boven de wet. En toch wordt ze duizenden malen overtreden. Er staan dus wel mensen boven de wet. Mensen die zich in hun vrijheid willen inperken door hun mede mens. Ze doen anderen mensen leed aan zodat ze hun eigen zucht kunnen stillen.

Gelovigen en ongelovigen binden zich aan regels. Ze accepteren het feit, dat ze niet alles kunnen doen, in het belang van het groter geheel. Het is een hele klus om je daaraan te binden. En ik denk niet dat iedereen dat kan. Eigenbelang voor het algemeen belang. Voor een keertje mag het wel.. kom op! Dat is fout. Het mag nooit. Daarom is die regel gemaakt. Ja heelmooi allemaal.. maar regels zijn er gemaakt om te breken. Totdat we zelf oud zijn, en wij ons gaan ergeren aan de jeugd etc etc.
08 jun 2007 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Irfaan
Irfaan, man, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende