Donderdag en de dagen daarvoor... - 7 sep 2006 -

Dus,

De afgelopen daagjes heb ik nie zoveel gedaan eigenlijk. Veel gelezen eigenlijk ==;, voor mijn doen dan. Zo weet ik nou ietsje meer over heroine, xtc en amfetamine. Opvallend vond ik dat Duitsland vaak aan het begin stond van deze hedendaagse ontwerpen van de drugs. Wat heb ik nou precies geleerd.. uhm... MDMA... Methyldioxymetamfetamine ==' zoiets. Er wordt een zuur aan heroine toegevoegd, waardoor het makkelijk oplost in vet. En bij vrouwen die op het stonden om te bevallen en die hevige pijnen kregen.. die kregen een iets andere vorm van heroine.. maar dat heet diamorifine.. Maar daar doen ze nu niet meer aan, als ik het goed gelezen had.

Heroine is ontwikkeld uit morfine, van een papaver plant hier heel ver vandaan... De duitsers deden daar onderzoek naar. Ze wisten dat het als medicijn gebruikt werd, maar zochten er meer doeleinden voor, zoals het leger. De duitsers maakte er een stof heroisch van..

Wat die stoffen denk ik gemeen hebben.. ze verscherpen je zintuigen waardoor je reserve energie uitgeput raakt. Something like that. Het geeft je een tijdelijke boost, de drug triggerd het effect alleen maar zeg maar, de rest komt uit je eigen lichaam, zo heb ik het opgevat. En dan krijg je dus uitputtingsverschijnselen... als je eenmaal aan de heroine bent.. dan vraagt je lichaam om de next shot.. en daar ben je dan alleen maar op gefocust. De rest is dood.. its just you and the magic white powder..

Nou enne... ik weet wat versnijden is nahnah.. in die films zag ik altijd dat ze cocaine/heroine moesten versnijden maar ik wist niet wat ze daarmee bedoelde.. want het was al een hoopje stof.. dus waarom ga je daarin snijden =='. Maar versnijden is dus dat je er stoffen aan gaat toeveogen zodat je een grotere hoeveelheid krijgt. De puurheid van de heroine neemt echter af.. De puurheid schijn je te kunnen bepalen door tintelingen, wanneer je de heroine tegen je tandvleesdrukt.. schijnt het daar te gaan tintelen.. hoe meer getintel hoe puurder...

Anyways.. Van XTC weet ik nog dat de hartslag versneld wordt, bloeddruk gaaat omhoog, temperatuur gaat omhoog.. hierdoor kun je sterven aan uitdroging, je hart kan stoppen met slaan en.. je kan teveel water op hebben genomen. Het schijnt dat de stof xtc je nieren doet falen... Je nieren zorgen ervoor dat overtollig vocht wordt verwerkt.. de voorbereiding op een bezoek aan het toilet... nou als je nieren dus niet werken gaat het ophopen in je lichaam.. Zelfs in je hersenen.. waardoor je zelfs in coma kan raken..

Ook nog wat over dopamine.. dat is een stof die de hersen aanmaakt als je bijvoorbeeld iets heel lekker vind en daarnaar verlangd. Misschien komt dat wel door die stof zelf..? anyways.. dus als je begint te verlangen dan ben je druk bezig met het maken van die dopamine die je blijft stimuleren.. om zo snel mogelijk aan je trekken te komen. Zodra je stopt met het maken van dopamine.. dan schijn je ook geen trek meer te hebben.. zoiets ongeveer..

Tsja... best interessant.

Verder had ik nog iets gelezen over.. helen met het hart ofzoiets. Daar ging het eigenlijk om het feit, dat je jezelf moet accepteren/begrijpen zoals je bent op het moment, en zodra je dat kan, dan kan je effectief verder gaan met wat je allemaal wilt bereiken. Nou en wanneer je dat kan, dan kun je waardevol voor andere mensen zijn. God werd daar vaak in gebruikt, omdat Hij altijd bij je is. Heel interessant: Agape en Begeerte. Agape is onvoorwaardelijke liefde, begeerte is voorwaardelijke liefde.

Verder heb ik ook nog wat over reflexologie gelezen, je hebt er vast wel over gehoort.. dat wanneer je bijvoorbeeld in je hand masseert, dat dat dan ook effect heeft op een ander deel van je lichaam. Interessant ook weer, maar ik had geen zin om al die zones van je lichaam te gaan onthouden =='. Het waren er echt veeeeeeeeeeeeeeeeel, maar ik weet in iedergeval dat er zoiets is. Dus als ik er ooooit behoefte aan heb om er me verder erin te verdiepen... dan weet ik dat ook weer..

Dan heb ik ook nog een stuk uit de bijbel gelezen.. Mattheus uit het nieuwe testament. En ik snap eigenlijk niet... als dit boek al bijna 2 millenia aanwezig is.. waarom het zo een grote ellende is ==', je zou bijna zeggen dat we zondig. Alhoewel.. ik ben zelf ook mens, en ik begrijp wel dat het zo een ellende is.. Het is heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel moeilijk, om iets op te geven waar je waarde aan hecht. En Jezus.. was geen gewoon mens. Zo heb ik dat begrepen. Uit bijbelsperspectief, en koransperspectief. Nu moet ik de koran nog zelf wel letterlijk gaan lezen.. maar het is zo.. saai.. en echt moeilijk te begrijpen zinnen. Maar dat komt omdat het arabisch is. En in de vertaling gaat de arabische poezie, betekenissen gaan verloren. Dus je moet eigenlijk arabisch kunnen.. om de koran werkelijk te kunnen begrijpen. Heel moeilijk te bevatten.. waarom ze het niet gwoon letterlijk kunnne vertalen.. bijvoorbeeld.. in het arabisch.. is apostel = rasul en ruh = geest en nabi = profeet en malik = heer. Zo heb ik dat gelezen. En Jezus (= Isa) wordt in de koran ook wel genoemd als Ibn Maryam.. wat betekent, zoon van Maria... Nergens.. wordt hij genoemd.. zoon van God. Jezus is voor moslims ook een heel belangrijk persoon.

Ik was op bladzij 40 van dat boekje waarin ik dat las..

Wat ik ook las was dat.. elk volk heeft zijn eigen profeet die het woord van God zal verkondigen. So.. Dat zal dan wel de overeenkomsten verklaren in grote lijnen.. and thats what its all about..

Anyways... ik ben nog laaaaaaaaang niet uitgekeken op de gelezen onderwerpen.. en contraaaaaaire vrolijk.. ik verheug me er ergens in mijn hart op..

07 sep 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Irfaan
Irfaan, man, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende