Duivelloos - 14 april 2006 -

Hoi,

De titel zegt het allemaal. Mensen zeggen te gauw dat God niet bestaat wanneer er iets slechts gebeurt, om de een of andere reden weet men dan niks af van het bestaan van de duivel.

Wanneer er iets slechts gebeurt vragen ze zich af waarom God niet heeft ingegrepen, als hij al zou bestaan? En dan denk ik.. je weet iets van God dan moet je ongetwijfeld ook iets weten van de duivel.

Zonder God is er geen duivel. Of wordt de duivel dan ook ontkend, wanneer men zegt dat God niet bestaat.

Is goddeloos het zelfde als duivelloos? Meestal wanneer goddeloos wordt gebruikt, betekent dat het riekt naar de duivel... So either way.. zonder duivel is er geen God, en zonder God is er geen duivel. Ze zijn er allebei of ze zijn er beide niet. Er is geen "gulden middenweg".

De gulden middenweg btw.. is denk een reden waarom het zo ellendig gaat.. Men kan niet kiezen. Veelzijdig zijn, niet tevreden kunnen zijn met 1 beste kwaliteit maar meerdere minder goede bezitten. Toekomstig ouders kunnen niet kiezen tussen carriere of kinderen. Waardoor ze het een of het andere verwaarlozen. Maar is het daarom ouders. De 1 vult de ander aan. Zo kan dat toch ook met kwaliteiten van mensen. Elkaar aanvullen.

De ouders is het enige voorbeeld wat me ff zo snel te binnen schoot... en wat ook wel het belangrijkste is denk ik.

Doei!
14 apr 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Irfaan
Irfaan, man, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende