En nu ga ik ervoor!

Gisterenavond heb ik een knoop doorgehakt. Een heel belangrijke voor mij. Ik heb besloten dat ik er vanaf vandaag voor ga zorgen dat ik een paar kilo's af ga vallen. Vanavond ga ik (voor het eerst in hele lange tijd) op de weegschaal staan om te kijken hoe veel er af moet.

Ik neem mezelf voor om minstens twee avonden in de week lange stukken te gaan wandelen in een flink (mars)tempo. Hardlopen kan ik (nog) niet, helaas is mijn uithoudingsvermogen nou eenmaal niet zo denderend vanwege zuurstoftekort bij mijn geboorte en natuurlijk ook een verwaarloosde conditie, maar wie weet, als ik alles langzaam opbouw, kan ik over een paar maanden wél een stuk hardlopen. Fitnessen zie ik niet zitten, vanwege de hoge kosten. Bovendien heb ik dan ook altijd het idee dat iedereen op me staat te letten.

Om te beginnen wil ik gewoon mijn eetpatroon omgooien: gezondere maaltijden met meer groenten en ook meer gevarieerd eten en daarnaast ook meerdere malen per dag kleinere porties, in plaats van drie maal per dag hele grote porties, waarvan ik soms ook nog eens niet alles op eet omdat ik altijd haast heb met eten. Men zegt dat je de tijd moet nemen voor je maaltijden, dat schijnt te helpen. Nou we zullen zien.
Frisdrank verbied ik mezelf vanaf nu. Het wordt vooral water drinken nu.

Ik zit eraan te denken om afslankpillen te gebruiken ter ondersteuning, maar welke moet ik dan nemen? Heeft er iemand ervaringen mee of andere tips die me kunnen helpen? Ze zijn welkom!

Morgen zal ik jullie laten weten wat er vanavond op de weegschaal stond aangegeven en wat mijn eerste doel wordt. Ik hoop dat ik het, door jullie te laten weten hoe het gaat, goed volhoudt. Eerdere pogingen strandden mede door gebrek aan steun en support. Dus misschien willen jullie me die geven? blozenvrolijk

X
22 aug 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van MyNameIs
MyNameIs, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende