Geluk als God

Geluk is de God van de atheïsten. Eindelijk heb ik het licht gezien: Geluk bestaat niet.

Religie is voor mij een verzinsel om mensen onder de duim te houden. Met een wereldbol vol kroelende individuen is een enige controle gewenst. De neuzen moeten dezelfde kant op staan om tot een soort van rust te komen. Chaos van zelfdenkenden en zin-zoekende homo sapiëns is ongewenst op deze aarde.

Dus wie hebben we om ons in het gareel te houden? Allah, Amor, Brahma, Zeus, Shiva en God weet wie nog meer. En voor wie niet dagelijks naar boven kijkt en een van bovengenoemde namen aanbidt, is er Geluk. Het grappige van Geluk is, is dat het verschillende vormen kent. Geluk, gelukkig, gelukkiger, gelukkist, ongeluk, ongelukkig, enz.

Geluk houdt al onze neuzen dezelfde kant op. Het houdt ons in het gareel. Geluk schept orde in de chaos van zelfdenkenden en zin-zoekende homo sapiëns. We willen allemaal één ding, we zoeken één ding en daar zijn we het roerend over eens: Geluk. Maar wat houdt dit begrip dan in? Wat betekent onze God? Wie is dat dan, Geluk?

Op deze vragen heb ik geen antwoord. Op deze vragen heb jij ook geen antwoord. Niemand weet wat geluk is. Wij streven met zijn allen iets na waarvan niemand weet wat het is. Met zijn allen lopen wij naar een onbekend doel en sporen elkaar aan harder naar dit onbekende te lopen. Alles wat wij doen en hoe wij ons leven hebben ingericht is gericht op iets waar niemand van weet wat het is. Wij streven net als in de Middeleeuwen naar een beter hiernamaals. Een hemel waar al de daden van het heden worden beloond.



Ik ga mijn religie loslaten. Wat gebeurt er als ik de God van het gelukkig-zijn loslaat?
10 sep 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van sannny
sannny, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende