het wonder Bernard ...

Heb je ooit een man meegemaakt die na zijn dood een samenleving zo op zijn kop kon zetten? Een man die zichzelf notabene nog probeerde te verontschuldigen en zo een van de grootste, meest toonaangevende kranten in Nederland compleet voor lul zette?

Als ik naar 'prins' Bernard keek, dan zag ik iemand die ik lief vond. Een soort oude opa, die je goede raad geeft en die je als klein kindje op schoot neemt om te vertellen van de sterren en dat jij de mooiste bent.

Als ik nu naar diezelfde 'prins' Bernard kijk, zie ik in feite de koning van Nederland. Want dat was hij! Juliana's verafgoding voor deze man zorgde ervoor dat hij in staat was hoger te stijgen dan de koningin zelf ... Nou vraag ik je....

Edwin de Roy van Zuydewijn was vandaag bij Barend & Van Dorp ... Pap was ernaar aan het kijken en zodra ik hoorde dat het over Bernard ging, ben ik er maar even bij gaan zitten.
Nu is wordt meneer de Roy van Zuydewijn niet altijd gezien als de beste bron die een journalist zich kan wensen, omdat zijn daden evengoed vol kunnen zitten van rancune ... wraak om zijn stukgelopen huwelijk. Maar dan nog.
Meneer de Roy van Zuydewijn toonde documenten die hij van zijn vader had gekregen, een advocaat die, toen Edwin een kleine jongen was, een client had. Diezelfde client werd door 'prins' Bernard niet zo aardig gevonden, naar het schijnt. Tijdens dit proces zijn er documenten aan het licht gekomen waarin Bernard's rol tijdens de Tweede Wereldoorlog zo mogelijk nog verder uitgediept werd.
Zo stond er letterlijk, zwart op wit, wat voor rol onze 'prins' Bernard had bij de Gestapo ... de NSD ... die mannen die 's nachts huizen binnen kwamen denderen, op zoek naar Joden, zigeuners en al het andere dat niet tot de 'Ubermensch' behoorde ...
(note: ik heb donkerblond haar en grijze ogen .. technisch gezien ben ik dus ook geen ubermensch ...)
Maar dat terzijde ... Onze Bern bleek een grote rol te hebben gehad in dit spelletje ... Erg leuk om te horen uiteraard ..... bah!
Zo gaan er ook geruchten (let op mijn woorden: ge-ruch-ten) dat Nederland aan het begin van de oorlog zou hebben aangeboden om zich bij Duitsland aan te sluiten ... En voor het eerst ben ik er niet trots op om Nederlands te zijn ... wat een stelletje hypocrieten zaten er toen in Den Haag ? Een simpel antwoord: Koning Bernard ...

Ik heb slechts een ding tegen deze man te zeggen:
Beste Bern, je hebt het voor elkaar! Je hebt Nederland goed voor lul gezet jongen!
12 mrt 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van aki
aki, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende