onderwijs vernieuwing / flater

Het lijkt erop dat Moeder Natuur mijn betoog van gisteren gelezen heeft en medelijden kreeg. Hier in het zuiden is het immers 14 graden, de zon schijnt en toen ik daarnet buiten kwam voelde ik de energie weer enigszins door mijn lichaam stromen. Wat een verschil met gisteren! Heerlijk!!!

Vandaag is een loze dag ... de laatste dag van de vakantie .. voor mij .. Ik weet dat veel mede-studenten, scholieren en trouwe werknemers vandaag allen weer richting stage, school en werk zijn getogen maar mijn docenten hebben vandaag een zogenaamde studie-dag ... beter bekend als nieuwjaarsborrel ... ja en dan kunnen ze geen les geven ...

Wat is dat trouwens voor een onzin. Ik betaal ongeveer €1750, 65 per jaar om naar school te kunnen en dan ben ik om te beginnen al iedere woensdag vrij ..
excuus van school: "Je hebt studenten in je klas die van een andere opleiding doorgestroomt zijn naar jouw studiejaar en die nog twee jaar studie in te halen hebben ... Daarom komen zij op woensdag naar school maar omdat jij al twee jaar studie achter de rug hebt ben jij woensdag vrij !"
Nou heel fijn ... heel leuk .. en uiteraard een perfecte voorbereiding op donderdag en vrijdag, beter bekend als stage dagen.
Dan zijn er nog de zogenaamde interweken ... voor de eerstejaars en tweedejaars worden er allerlei activiteiten georganiseerd maar de derdejaars waar ik toe behoor krijgen niks.
Gevolg: je bent vier weken in het jaar de helft van de week vrij want ja, je lesdagen vervallen en die woensdag, die had je toch al gekregen.
En dan zijn er nog studiedagen ... zoals vandaag ... weer een dag vrij ... volgens mij zijn er een stuk of tien studiedagen in een schooljaar ... die uiteraard weer een maandag of dinsdag vallen ..
Gevolg: ik kan weer niet naar school ...

Niet dat ik zo'n studie bol ben. Verre van dat ... Ik heb vandaag welgeteld een half uurtje aan mijn studie besteed ... Maar ik vind het onzin dat ik zo'n groot bedrag per jaar moet betalen om zeker een kwart van datzelfde jaar thuis te zitten ... Technisch gezien zou ik dan ook een kwart minder moeten betalen maar helaas dringt dat niet door tot mijn school.

En dan nog zoiets: lesuren!
Mijn mentor van vorig jaar was dolenthousiast: Er zou een nieuw soort onderwijs komen met lesuren van 30 minuten!!!! Op die manier zou het voor kunnen komen dat je wel eens om 12 uur begint en om 2 uur alweer klaar bent terwijl je toch vier uur les achter de rug hebt !!!
Helaas pakt dat ook weer anders uit ... een gemiddelde lesdag bij mij is als volgt: ik begin om 9 uur .. dan heb ik van 9 tot half 11 een les ... daarna regelmatig een 1 uur of 1,5 uur pauze ... waarna ik nog 1,5 uur les heb. Dan nog een half uur pauze ... en nog een half uur les ...
Dan zit ik dus van 9 tot half 3 op school, waarvan ik 3,5 uur les heb gehad ... Theoretisch zou ik, als ik om 9 uur begin, om half 1 weer klaar zijn ... dan zou ik om 2 uur op mijn werk kunnen zijn om nog tot 10 door te werken .. centjes verdienen ... Maar nee hoor ... door die leuke pauzes zit ik nog minstens 2 uur op school ... dan ben ik om half 4 thuis ... en kan ik pas om 6 uur beginnen met werken want dienstwisselingen bij ons lopen op bepaalde tijden.
Toppertje ... dat nieuwe onderwijs !! Ik ben er fan van hoor !!

Nee, als ik dan kijk naar mijn leerlingen op het middelbare school waar ik stage loop: die lopen nooit verloren! Die beginnen om 08:15 en zijn mooi om 14:10 of 15:00 weer klaar !! Kijk ... dat is gewoon een normale lesdag !!! En zo hoort het ook !!!

Alle studerende onder ons kennen dit probleem ... hogere opleidingen zijn van mening dat jij kiest voor de opleiding en dus ook geen bezwaar maakt tegen hun tijden !!

Daarom wil ik toch even zeggen: "Lieve mede-studenten ... ik heb respect voor jullie !!!!"
10 jan 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van aki
aki, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende