Hmmzz

Gisteren naar het Kerstdiner geweest, waar ik eigenlijk nog niet bijhoor, maar binnenkort wel. Het begon al goed met een glas wijn. Een glas witte zoete wijn. Zonder ijs en een flink glas ervan. Een sigaret erbij en ik kan beginnen met mijn grootste toneelopvoering ooit. Hoe kan je een diner uitzitten met mensen waarbij je niet wonen en door wie je uiteindelijk niet zo geholpen wil worden, zonder dat je onaangenaam word.

Inplaats van een subtiele hint, ga ik voor de algehele maskering. En met wijn en een sigaret als mijn masker en mijn wapen kan ik er tegen aan. Ik zie er goed uit voor mijn doen. Ik heb kleren aan waar mijn beste aandelen goed in opvallen. Ik voel me er ok in.

We gaan aan tafel zitten en iedereen houdt geforceerd het gesprek aan de gang. Mijn ene huisgenoot, Zeik, heeft het voornamelijk over haar zoons, over hoe de oudste twee haar ziekte niet begrijpen, maar haar jongste wel. Vervolgens wijdt ze een half uur uit over haar jongste zoon, over hoe geweldig hij wel niet is, totdat ze abrubt word afgebroken door Marc de mannelijke begeleider. Ik vraag me af waarom hij hierbij werkt.

Ik heb namelijk een avond de kans gehad om hem heimelijk te observeren, maar zijn interesse is geveinsd, zijn ogen kijken de hele tijd een andere kant op, hopend op enigzins afleiding.

Na 7 wijntjes heb ik het gehad.. ik heb de avond doorstaan. Depri en Zeik waren tevreden en ik heb het overleefd. Daarna maar eens lekker weggezwijmeld bij de mooie buurman.
30 dec 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van papilion
papilion, vrouw, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende