Hoop

Je denkt altijd dat het alleen anderen overkomt. Maar op een dag kan het ook jou of iemand uit je naaste omgeving overkomen. Op een dag kan je beseffen dat het leven maar kort kan zijn. Iemand die veel voor je betekent wordt ongeneeslijk ziek. Er is altijd dat wachten, het onzekere..niet weten wat er komt of gaat gebeuren. Een klap in je gezicht en een steek in je hart. Niet te beschrijven in woorden hoe het voelt als je zoiets meemaakt, maar vooral voor degene die echt ziek is. Plotseling staat je wereld stil, alles word anders en niks is meer hetzelfde. Weet jij hoe het is om zoiets mee te maken? Misschien niet, maar misschien ook wel..het kan iedereen gebeuren zelfs als je dat niet verwacht. Je gaat het leven meer waarderen en je komt er achter wat nu echt belangrijk is. Mensen komen en mensen gaan, en echte vrienden die je steunen in mindere tijden blijven bestaan. De mensen die er niet voor je zijn, laat je dan maar los zonder er te veel bij stil te staan. Opeens kan je ook echt niet begrijpen waarom veel mensen toch zo zeuren om kleine dingen. Wat ik ook niet kan begrijpen is dat sommige mensen zo egoïstisch kunnen zijn. Toch gaat het leven door..zoals het altijd gewoon simpelweg doorgaat. Ik ga naar school, ik werk, spreek af met vrienden, ga uit, heb het druk..maar ik sta niet te veel stil. De troost is, dat zoveel mensen dit meemaken. Je bent nooit de enige en er is altijd hoop ook al maak je iets moeilijks mee. Iets negatiefs ligt altijd dichtbij iets positiefs. Natuurlijk is er verdriet en vind ik het niet eerlijk voor mijn vader..de enige man die ik nog echt vertrouw en die er altijd voor mij is op zijn manier. Maar wat kan je eraan doen? Soms is het leven gewoon niet eerlijk. Het gaat erom of je er iets moois uit kan halen en wat je ervan kan leren. Zo, heb ik geleerd om tevreden te zijn met het leven in een korte tijd en er het beste van proberen te maken wat mij tot nu toe aardig lukt.

Ook ben ik sterker geworden en dat is wat ik ook graag wou. Mijn vader, een lieve sterke man met een klein hartje. Eigenlijk gewoon te goed voor de wereld..helaas vergeten sommige mensen wat je ooit voor ze hebt gedaan. Je verdient veel beter. Hoe ouder ik word hoe meer ik merk dat wij veel op elkaar lijken. Later wil ik net zoals hem iets doen voor de maatschappij. Ik wil later mijn intuïtie, hooggevoeligheid, en inlevingsvermogen op een positieve manier gebruiken om mensen te helpen..dit is mijn gave en gewoon mijn doel in de toekomst. En wat er nu allemaal gaat komen dat weet ik niet, maar ik blijf geloven dat er altijd nog hoop is. Daar help ik mezelf, mijn vader en anderen er het beste mee. Ik hoef geen medelijden, ik ben blij met de tijd die we nog hebben. Er zijn nog zoveel mooie momenten die ik nog ga meemaken en die ik voor altijd in mijn hart zal bewaren. Wat ik wil doorgeven?:

Ik wil gewoon zeggen: Probeer er gewoon het beste van te maken, nee gewoon DOEN! Heb je verdriet oke, laat het dan gewoon komen en geef het tijd.. maar pak elke kans of uitdaging aan, lach zo veel mogelijk, ga je dromen achterna,volg je hart, ga op reis, doe gekke dingen, denk ook eens een keer aan anderen en ook al faal je..probeer het dan nog een keer of vind een andere weg. Maar geef nooit op en sta nooit stil.. wat er ook gebeurd! Je faalt trouwens nooit (al voelt het wel soms zo), je faalt alleen als je niks doet met je leven. Vaak door nooit op te geven en gewoon maar te proberen kom je er echt wel..op wat voor manier dan ook!

Het gaat er niet om hoelang een leven is, maar of je er iets van hebt gemaakt in die tijd. Soms zijn er veranderingen die goed uitpakken omdat het uiteindelijk kan maken tot wie je echt bent en er vast wel iets moois op je staat te wachten in de toekomst. Je kan geen controle hebben over het leven, in plek daarvan kan je beter naar jezelf kijken en niet teveel van anderen verwachten Ben je bang voor veranderingen en probeer je nooit iets nieuws omdat je denkt dat dingen toch mislopen..Dan zul je ook nooit het leven hebben wat je altijd al graag wilde. Alles is beter dan stilstaan en angst het laten winnen van jou, liefde, en je hele leven.

- If nothing ever changed, thereā€™d be no butterflies-

Blijf jij voor altijd een rups? Of verander je langzaam in een vlinder?

Onopvallend, over de grond kruipend zonder ooit een verandering mee te maken in je rupsenleventje , of..

Over mooie kleuren beschikken, schitteren in de zon, bewonderd worden en zo vrij in de lucht vliegen..niet kijkend naar de tijd, maar naar de mooie herinneringen en de momenten die de moeite waard zijn koesteren voor zolang het mag duren.

De keuze is aan jou!

Deze gedichten inspireerde mij, en hopelijk ook jou :-)

Slow Dance

Have you ever watched kids
On a merry-go-round?
Or listened to the rain
Slapping on the ground?
Ever followed a butterfly's erratic flight?
Or gazed at the sun into the fading night?

You better slow down.
Don't dance so fast.
Time is short.
The music won't last.

Do you run through each day
On the fly?
When you ask How are you?
Do you hear the reply?
When the day is done

Do you lie in your bed
With the next hundred chores
Running through your head?

You'd better slow down
Don't dance so fast.
Time is short.
The music won't last.
Ever told your child,
We'll do it tomorrow?
And in your haste,
Not see his sorrow?

Ever lost touch,
Let a good friendship die
Cause you never had time
To call and say,"Hi"

You'd better slow down.
Don't dance so fast.
Time is short.
The music won't last.

When you run so fast to get somewhere
You miss half the fun of getting there.
When you worry and hurry through your day,
It is like an unopened gift....
Thrown away.

Life is not a race.
Do take it slower
Hear the music
Before the song is over..

Don't Quit

When things go wrong, as they sometimes will,
When the road you're trudging seems all up hill,
When the funds are low and the debts are high,
And you want to smile, but you have to sigh,
When care is pressing you down a bit,
Rest! if you must; but don't you quit.

Life is queer with its twists and turns,
As everyone of us sometimes learns,
And many a failure turns about
When he might have won had he stuck it out;
Don't give up, though the pace seems slow;
You might succeed with another blow.

Often the goal is nearer than
It seems to a faint and faltering man,
Often the struggler has given up
When he might have captured the victor's cup.
And he learned too late, when the night slipped down,
How close he was to the golden crown.

Success is failure turned inside out;
The silver tint of the clouds of doubt;
And you never can tell how close you are,
It may be near when it seems afar;
So stick to the fight when you're hardest hit;
It's when things seem worst that you mustn't quit.

And last but not least:

Ja, je moet het allemaal zelf doen. Je kan zo lang wachten als je zelf wilt maar er is niemand die je komt redden. Gelukkig is het nooit te laat om iets te veranderen. En ik geloof erin dat iedereen geluk kan vinden..ook na moeilijkere tijden..ja, ook jij!
21 sep 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van PinkRose
PinkRose, vrouw, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende