Jouw superkracht.

Ik zag laatst een competitie die ik toch wel erg mooi vond, namelijk wat jouw superkracht zou zijn als je zou mogen kiezen.

Ik vond het toch wel lastig, maar na lang nadenken heb ik besloten dat 'mental architecture' of 'mentale architectuur' toch mijn favoriete kracht zou zijn. Ik noem het zo omdat mentale architectuur je in staat stelt het brein van een ander te beïnvloeden. Je manipuleert met andere woorden anderen hun gedachtegang. Via deze kracht wordt je zelf de architectuur van een ander zijn brein en is het aan jou om te beslissen welke gedachten blijven, welke de vuilnisbak in moeten en wat op welke plaats hoort te staan.

Het brein controleert zo goed als je volledige wezen. Zaken als psychische stoornissen, zoals schizofrenie, vinden hier ook hun oorsprong en vele van deze problemen hebben geen oplossing, medicatie houdt het in toom, maar verlost mensen niet van hun kwalen. Verder is ook het kannibalisme of de doodsdrift in het brein opgenomen. Als deze de bovenhand neemt stelt dit mensen in staat een ander te doden, ondanks die persoon daar in normale omstandigheden absoluut niet toe in staat zou zijn. Deze gedachten worden gecontroleerd vanuit het onderbewustzijn en door het brein te hervormen en deze gedachten te wissen van zodra ze opkomen, kunnen heel wat zaken voorkomen worden. Ook vooroordelen worden gevormd en hebben hun plaats in het menselijk brein. Mensen gaan een ander gaan beoordelen op haast ieder vlak (denk maar aan ras, uiterlijk, geloofsovertuiging, ...) en vaak is dit oordeel onterecht. Zonder vooroordelen zouden mensen de tijd nemen om een ander echt te leren kennen en zaken zoals racisme en discriminatie zouden verleden tijd zijn.

Natuurlijk kan één persoon geen hele wereld verander in een dag, maar elk kleine beetje per dag kan al gauw een wereld van verschil betekenen. Daarom lijkt 'mental architecture' mij een toffe kracht.


Wat zou die van jullie zijn?
25 mei 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Upright
Upright, vrouw, 26 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende