Kinderwens & PCOS

Twee jaar geleden ben ik gestopt met de pil, daarna ben ik nooit meer ongesteld geworden.. Na een jaar ongeveer ging ik naar de huisarts dat mijn buik onwijs dik, hard & pijnlijk was. Ik kreeg laxeermiddel (?) en moest het twee maand aanzien. Het werd steeds erger en erger.. Ik voelde me zwak, duizelig.. In die twee jaar ben ik ook 20 kg aangekomen.

Ik was ondertussen een jaar verder & dus nog steeds niet ongesteld. Dus ging ik weer naar de huisarts, maar dit keer heb ik me zelf beloofd dat ik gewoon boos zou worden als die weer zo laks deed. Zo gezegd zo gedaan. Ik moest weer afwachten.. Toen begon ik een beetje boos te worden & zei dat ik echt gevoel als of ik ruimte te kort kom in mijn buik, zo strak dat mijn vel staat. Dat ik het gewoon niet meer trek lichamelijk & dat ik niet naar huis ga tot ik ergens heen word doorverwezen. Nou ik had het voor elkaar hoor! Bloed prikken, inwendige ego & gesprek met de gynaecoloog.

Na de onderzoeken in het ziekenhuis werd geconstateerd dat ik PCOS heb! Om het kort & simpel uit te leggen: k heb te veel 'mannelijke hormonen' in mijn lichaam, mijn eierstokken zijn verdikt (links 25 blaasjes, rechts 60 blaasjes) & heb dus ook geen eiersprong! Ook kreeg ik te horen dat omdat ik dus zo lang niet ongesteld ben geworden, ik in de risicogroep zit voor baarmoederkanker, risicogroep voor hartproblemen & diabetes!

Toen ik dit hoorde stortte mijn hele wereld in.. Mijn grootste wens is om mama te worden! Moet je me nou eens zien! Ik weet dat het meestal mogelijk is om zwanger te raken door oi, iui, ivf etc. Helaas kan dit jaren duren & nog geen resultaat opleveren..

Ik vind het slopen! Al helemaal omdat iedereen om ons heen zwanger is & het zo simpel lijkt te gaan. Ook hebben we vrienden die al kindjes hebben.. Ik word er gek van! Begrijp me niet verkeerd! Ik ben niet jaloers op ze integendeel ik ben super blij voor ze! Maar het sloopt me op een andere manier! Psychisch! Ik denk er steeds meer aan, ik wil het zo graag! Ik wil ook een mama zijn!

Op dit moment word mijn ongesteldheid opgewekt & heb ik hormoonshots gehad.. Dit moet na twee weken ongesteldheid opleveren, dus is het nu afwachten! Daarna gaan ze mijn eiersprong opwekken etc. Tussen elke behandeling zitten sowieso 5 weken! Ik weet niet hoe lang ik dit volhoud & dat niet te spreken over dat bijvoorbeeld ivf pas na 3/4 keer succesvol is!

Ik weet echt gewoon niet wat ik moet doen!!! Zijn er meer vrouwen die hier ervaring mee hebben? Misschien kunnen jullie me tips geven of wat dan ook..

28 jan 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van LoveOhLove
LoveOhLove, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende