Zwanger worden || Eerste OI behandeling

Tweeënhalf week geleden zijn wij begonnen aan een nieuw deel in ons leven.. Na een jaar 'gewoon' geprobeerd te hebben om zwanger te raken, besloten we toch het aanbod te accepteren en het via een behandeling te doen.

22 februari kreeg ik Provera om de menstruatie op te wekken.. Vervolgens moest ik vanaf de 3e t/m 7e menstruiatie dag Clomid gaan slikken om een eisprong op te wekken. Vanaf de 10e menstruatie dag moest ik voor echo's naar het ziekenhuis.. Hier mee ben ik dus gestart de afgelopen maandag, 11 maart.

Op de eerste echo was te zien dat ik in mijn rechter eierstok een eitje had van 7 mm, dat was dus 'niets' & telde als geen eitje. In mijn linker eierstok had ik een eitje van 10 mm! Dit word dus wel gezien als een 'goed' eitje! Het groei van het eitje was boven de verwachtingen!

Vanmiddag had ik 2e echo.. Het eitje was maar 3 mm gegroeid & zit nu dus op 13 mm. Volgens de zuster/arts (?) die de echo uitvoert zag het er goed uit & 'hopen ze ons te kunnen feliciteren over een paar weken' Ik moet aankomende zaterdag voor een 3e echo, om te kijken of het eitje groeit/springt..

Ik heb zo'n dubbel gevoel hé.. Ik ben onwijs blij dat het eitje groeit, maar ik ben ook verschrikkelijk bang dat het niet springt of niet bevrucht word.. Vooral omdat je leest dat er ook bij veel vrouwen niet eens wil met een OI behandeling & het pas na heel lang proberen met IVF lukt..

Ik zo verschrikkelijk onzeker & bang! verdrietig
14 mrt 2013 - bewerkt op 15 mrt 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van LoveOhLove
LoveOhLove, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende