Leader - 24 aug 2006 -

So,

Ik dacht er al vaker over na. Heel vroeger toen er nog stammen waren en volkeren had je stamhoofden. Mwah ik zie het meer in films enzo ;p en telkens ook hetzelfde. Met die indianen films, vond ik altijd interessant. Twee stammen tegen overelkaar. De een vredelievend de ander bloeddorstig. Allebei de stammen geleid door 1 leider. Wat 2 hele verschillende mensen zijn denk ik, maar toch dezelfde eigenschappen bezitten.

Een goede leider is denk ik iemand met een duidelijke mening en die daar keer op keer voor uitkomt, een sterk individu.
Een goede leider is denk ik iemand die water bij de wijn doet wanneer er echt geen andere weg is.
Een goede leider is denk ik iemand die verliezen erkent en van daaruit werkt, en niet vanuit een illusie.
Een goede leider is denk ik iemand die bij overwinnningen met beide benen op de grond blijft.
Een goede leider is denk ik iemand die verleden, heden en toekomst altijd bij zich houdt.
Een goede leider is denk ik iemand die de rest inspireert en dat is denk ik de belangrijkste eigenschap van een leider.

Beide opperhoofden zullen dit wel bezitten anders zouden ze nooit kunnen leiden, i think. De rest van het volk is denk ik zal ook wel over die eigenschappen bezitten, maar minder geslepen. Het zijn ook minder sterke individuen. De rest van het volk is een mix denk ik van mensen die meegaand, over het algemeen niet voorzichzelf durven uit te komen, onwetend en kritisch zijn.

De karaktereigenschappen van de leider, is iets wat het volk overneemt denk ik. Een mens bezit alles, latent, slapende. De leider maakt die eigenschappen bij mensen wakker, inspiratie.

De twee verschillende leiders, maakt dus twee verschillende volkeren, vredelievend en bloeddorstig. Van daaruit kun je al denk ik zien wat er gebeurd.

De meeste mensen hebben behoefte aan een leider. So, als je vanuit gaat wat ik net heb geschreven, moet je een leider zorgvuldig kiezen. Mensen hebben het zich moeilijk gemaakt denk ik. Een zogenaamde topleider =='. Bezit de rule over een te groooooooooooot aantal mensen waarvan hij waarschijnlijk alleen de mensen kent die hij dagelijks ontmoet. Hij kent zijn volk niet, het is te groot daarvoor.

Een leider van die stam dan he, die kende denk ik wel iedereen. Maar dat komt ook omdat hij onder hen leefde etc etc.

Als je een leider op die manier vergelijkt van toen, en nu. I dnno.. welke is beter. Ik weet wel welke ik liever heb. Minder omwegen.
24 aug 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Irfaan
Irfaan, man, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende