Lucifer

Sinds een tijdje rook ik weer. Slechte ik.. Maar zelfs mijn psychotherapeute raadde het me aan. Het maakt me rustig. Het stopt mijn stroom van emoties voor een verlammend moment.

Veel mensen gebruiken een aansteker. ik ook wel, maar ik vind het prettigste om een lucifer te gebruiken. Het geurtje van een uitgeblazen lucifer. Het geurtje van het aansteken van een lucifer. Het roept allemaal van die rare nostalgische gevoelens op. Raar eigenlijk, dat een lucifer al bepaalde gevoelens teweeg brengt.

Maar het is slecht.. Roken bedoel ik. Kunnen de waarschuwingen nog duidelijker zijn? Ik stop binnenkort maar weer eens. Gewoon voor het gevoel. Dat ik even ben gestopt. Toch een paar dagen minder kankerverwekkende stoffen in mijn lijf. Alleen het idee ervan. Want in werkelijkheid maakt het geen reet uit!

Dood ga je toch en kankerverwekkende stoffen zijn tegenwoordig bijna overal in ontdekt. Dus het heeft geen enkel nut. Maar het is een leuke droom om te denken dat die paar dagen zonder er voor zorgen dat je een paar dagen gezond leeft.

Ik ben aan het zwammen.. Echt.. Hoe onnuttig kan dit stukje zijn en toch deel ik het even mede.. Omdat het waarschijnlijk zo niet nuttig is.
18 dec 2004 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van papilion
papilion, vrouw, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende