Maandagavond.`

Terwijl op de achtergrond rustig South Park uit de televisie twettert, doe ik een moedige poging om de hagelstorm van kennis in mijn hoofd te laten liggen. Mede omdat ik voor het eerst in jaren weer eens echt moet gaan leren (bah, vies woord) om over te kunnen gaan naar 6VWO, vliegen allerlei termen door mijn hersenen als een stelletje valken die steeds net het konijntje missen. En het woord dat steeds omhoog komt drijven, het woord dat mij het meest irriteert, is caldera. Aardrijkskundige term voor een speciaal type vulkaan. Dit type vulkaan ontstaat alleen bij explosief vulkanisme, en ontstaat als een strato-vulkaan is uitgebarsten met zulk een grote druk erachter dat de top van de vulkaan wordt opgeblazen. Zie je, ik ken het ook nog eens ><
Het is onmogelijk om vóór de betreffende proefwerken alle stof helder in mijn hoofd te krijgen. Het is ook nogal moeilijk om op tijd een planning klaar te hebben. Niet dat het echt nodig is. De proefwerken zijn momenteel niet alleen belangrijk, maar ook dringend. En dan is het hebben van een planning niet per definitie nodig, en is het vooral van belang om zo snel mogelijk zo veel mogelijk stof binnen te zuigen als ware ik een kennisspons. En dat was VE.
En als de laatste strijd is gestreden, als de laatste draak is gestoken en als de laatste druppel uit de gifbeker is gedronken, mag ik toch nog een paar dagen wachten op de uitslag. Nu weet ik wel dat bijna iedere leraar achter me staat, en ik in de bespreking sowieso over zal gaan. Het is slechts hopen op een maximum van drie verliespunten, en een gemiddelde hoger dan een 6,0. Dat laatste zal weinig problemen opleveren, het eerste des te meer. Minstens één onvoldoende zal ik weg moeten poetsen. Het ligt voor de hand dat het economie zal worden. Ten eerste omdat dit het laatste proefwerk is, en ik dus de meeste tijd heb om dat klotevak echt onder de knie te krijgen zoals die zeur van een lerares dat wil, en omdat het vak tegenwoordig zo filosofisch is dat je drie pagina's mag zwammen over niets en toch nog je punten kunt krijgen. Dit in tegenstelling tot een vak als wiskunde, Duits of Nederlands, waar men letterlijke vragen wil hebben. Dat is nou niet bepaald mijn sterkste punt. Het liefste praat ik uren over niets, waarna ik toch nog een enkeling heb weten over te halen van mijn gelijk.
En op het moment dat Reckless Pilots rustig raggend van het eerste naar het tweede nummer rolt in mijn cd-speler, krijg ik het idee om de boel de boel te laten, en te gaan genieten van de muziek in plaats van me druk te maken om het ergste martelmiddel dat het leraren-dictatoriaal heeft bedacht. Het zal wel loslopen.
Proefwerkweek, here we come!
29 jun 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Roodmerk
Roodmerk, man, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende