meerkoetjes

De meerkoetjes.

Ze vielen me weken terug ineens op. Twee kleine zwarte vogels die druk bezig waren riet op een hoopje te drapperen. De samenwerking tussen de twee viel me nog het meest op..en hun geluid als er eenden te dichtbij hun hoopje kwamen. Het lijkt op het tikken met een hamer op metaal. Ik zette de videocamara op een plek waar ik ze goed kon zien. Dat kun weleens een leuk Ja natuurlijk filmpje worden. Naast bouwen rustte ze op hun nest. Vingen vis en bedreven de liefde. Het mannetje klimt op het vrouwtje en ik denk dat dit vrouwtje wel blij mag zijn dat het mannetje snel zijn klusje klaart want ze wordt letterlijk bijna verzopen door zijn gewicht. Nagenieten is er niet bij..het ordenen van het nest is nimmer klaar. Met inzoemen kun je ze heel close zien. Rode ogen hebben ze.
Op een dag was er veel opwinding tussen de twee op het nest...toen ik gluurde door mijn lens zag ik waarom...eieren. Sinds die dag zat het vrouwtje...denk ik...er veelvuldig te broeden.

Tot een week terug...de aspirant ouderlijkpaar was weg, kwamen niet terug en gisteren waren ook de eieren weg. Nou ja zeg......daar ging mijn docucarriere.....

Maar erger vind ik het dat hun werk voor niks was.
Thats life he. Je kan het niet begrijpen. Zie maar eens the march off the pingiuns.
Op de zuidpool is het min veertig...en negen maanden winter. In die periode komt de keizer pingiun op het land om te broeden op de plek waar ze allemaal geboren zijn. Op dezelfde dag soms het zelfde uur. Indrukwekkend teder en groots.


24 jul 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van bix
bix, vrouw, 53 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende