Metafoor als paradox

Soms zou ik zo graag willen uitleggen hoe ik in elkaar zit, maar de woorden om mezelf te beschrijven schieten me niet alleen tekort, maar binnen een aantal zinnen zou ik vast komen te hangen in het onstabiele web, dat ik ben. Ik ben een onzorgvuldig web, gecreeërd door mijn eigen interpretaties en acties. Ik verbeeld me dat ik onvoorspelbaar ben, maar in werkelijkheid ben ik enorm voorspelbaar. Als je op een bepaalde plaats het web aantikt, dan beweegt het aan de andere kant ook. Een effectieve kettingreactie op het clichematige gevoelige snaren raken.

Als je te lang in de buurt blijft hangen, dan blijf je vast plakken. Maar hoe graag ik ook wil dat je blijft hangen, de uren kan je aftellen tot het moment waar ik je loslaat of waar ik kapotscheur. Ongekozen fragiliteit. Door het missen van stabiliteit. Ik voel me minderwaardig, omdat ik niet het huis ben waar het web in hangt, maar tegelijkertijd ben ik sterk als je het relativeert.

Soms zou ik zo graag willen uitleggen hoe ik in elkaar zit, maar niet alleen de woorden schieten me tekort, ook de wetenschap van mezelf is te volledig en tegelijkertijd onvolledig. Ik wil weer wilskracht. Ik wil meer wilskracht. Ik wil te snel en ik ga te langzaam. Ik ben een paradox dat over zichzelf praat in metaforen. Hoe verklaar je dat?
15 nov 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van papilion
papilion, vrouw, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende