Miljoenpoten

Mensen die mij kennen verbazen zich niet meer zo snel over de huisdierkeuzes die hier gemaakt worden..

Mijn dochter Lana heeft al jaren op haar kamer een aquarium staan, maar wat een werk om dat netjes te houden zeg.. De planten willen niet groeien, dan groeien ze weer zo hard dat de bak meteen vol zit en niet te vergeten die ellendige algen die elke keer terug lijken te komen. Vandaar dat ik nog net niet stond te juichen toen ze zei dat ze eigenlijk wel wat anders in haar aquarium wou houden.

Wat wil je dan Lana? "kevers". Zo op het oog grappige beestjes in vrolijke kleurtjes, je geeft ze cupjes met een soort jelly als eten, ja leuk.. Helaas hou je ze dus niet enkel als kevers, nee van die hele vieze enge larven die je dan ook nog speciaal moet verzorgen etc. Ben niet snel vies van beestjes, maar hier zag ik toch een beetje tegenop.

Gelukkig heeft ze op een terrarium beurs wel meer diertjes gezien die ze leuk vond, dus komen we bij haar tweede keus, miljoenpoten. Ze had me al zo ver gekregen dat ik op de beurs alvast geleerd heb om ze vast te houden en dat ze niet eng zijn cool! Had er zelfs al een paar gekocht, maar die zijn zo klein en zitten in een plastic bakje anders vind ik ze nooit meer terug. Lang leve facebook, via via kon ik een paar leuke miljoenpoten komen. Dit was al voor de kerst, sinds dien heeft iemand ze tijdelijk verzorgd tot ze hier kunnen komen.. Als alles goed gaat komen ze morgen aan!


Dit zijn ze dan: tonkinbolus dollfusi
Die van ons zijn waarschijnlijk wel een stukje jonger en nog niet zo mooi van kleur, maar zo worden ze vrolijk
06 feb 2017 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van SaskiaLoopt
SaskiaLoopt, vrouw, 42 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende