een zeer goede dag,
laat ik me even voorstellen,
mijn naam is Sir Edward de III...
ik ben een tea rat.
ik schrijf hier in de digitale dag boek van R.Albert omdat ik bij hem nu woon...
hoe dat komt?
hij vond me op de noordermarkt, toen iedereen weg was,
we werden gelijk vriendjes, en mocht wonen in een piep klein kamer in zijn museum..
nu zal ik af en toe in zijn dagboek recepten zetten,
want zijn kook kunsten zijn verschrikkelijk...
vandaag een appeltaart;
Bereidingswijze
1.
Meng de bloem, zachte boter, suiker, kaneel en 1½ ei in een kom. Kneed met de deeghaken van de electrische mixer en later met je handen tot een soepel deeg.
2.
Rol ¾ van het deeg uit tot een lap en bedek hiermee de bodem en de randen van een ingevette ronde taartvorm (24cm doorsnee).
3.
Verwarm de oven voor op 170°C.
4.
Appeltaart stap foto 4
Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng dit met de 50 gr suiker, de rozijnen en kaneel. Vul hiermee de taartvorm.
5.
Rol het resterende deeg uit tot een lap en snijd hier dunne reepjes van. Bedek de taartvulling kruislings met de reepjes deeg en druk de randen dicht. Bestrijk met het resterende losgeklopte ei de bovenkant van de taart.
6.
Bak de appeltaart ongeveer 60 tot 65 minuten in de voorverwarmde oven gaar en lichtbruin.
Variaties
Voeg een handvol (ongezouten) noten toe, bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten, walnoten of een mix. Je kunt ook wat amandelspijs over de taartbodem verdelen en dan het appelmengsel daar bovenop. Heerlijk!
tot snel