Operatie

Hallo allemaal,

Ik ben laatst geopereerd, aan mijn amandelen en het was alle behalve een pretje. Mijn amandelen waren in twee maand tijd, twee keer erg ontstoken geweest. Daarom ben ik toen naar de kno arts geweest. Die vertelde dat ik geopereerd moest worden, en snel ook. Binnen twee weken werd ik geopereerd en eigenlijk alles ging zoals het moest gaan. Lang gewacht op het ziekenhuis en toen ik eindelijk te horen kreeg, je word naar de operatie kamer gebracht, kwamen de erge zenuwen. Ik hou niet van spuiten, dus het infuus inprikken vond ik erg vervelend. Maar toen mijn infuus er eenmaal in zit had ik er geen moeite mee, 5 minuten daarna ben ik onder narcose gebracht.

Het wakker worden uit de narcose vond ik erg vervelend, ik wist niet waar ik was en wat me overkwam. Toen ik een beetje bij was ben ik naar mijn kamer gebracht en daar kon ik verder wakker worden, ik had erg veel pijn. Het was inmiddels een uur of 1. Mijn ouders waren de hele tijd bij me en tegen 3 uur kwam ook mijn beste vriendin. Het was fijn dat iedereen er was. Omdat ik iets te veel gepraat had was ik erg vermoeid en probeerde ik wat te slapen, toen ik op een gegeven moment wakker werd was alleen mijn moeder er nog. Ik was erg misselijk, en proefde bloed in mijn mond. Iets daarna begon ik heel erg veel bloed te spugen en de verpleegster kwam erbij. Zij zei dat ze even contact op zou nemen met de kno arts die mij geopereerd had. Naar een half uur wachten kwam hij eindelijk, hij keek even en hij besloot: Nog een operatie..

Op dat moment dacht ik echt, kut!!! Waarom ik?? Ik werd opnieuw naar de operatie kamer gebracht en opnieuw geopereerd, dit keer werden de wonden opnieuw dicht gemaakt en bloed uit mijn maag gezogen ( details bespaar ik ) Ik was erg duf, want het is niet niks, twee keer op een dag narcose. Ik moest die nacht overnachten in het ziekenhuis en heb bijna niet geslapen, van de pijn. De volgende dag heb ik nog bloed moeten prikken en 3 uur later mocht ik terug naar huis. Tegen mij was verteld, een week geen school en twee weken niet sporten.

Ik was erg blij toen ik thuis was, maar ik kon niks eten. Een week lang heb ik slokjes water gehad en beetjes vla. Het was een vreselijke pijn en ik had erg veel spijt van de operatie. Ik had ze ook gewoon kunnen laten zitten. Het is nu anderhalve week geleden en ik begin nu te herstellen, ik kan iets meer eten en drinken en de pijn verminderd. Ik hoop maandag weer naar school te kunnen. En over een week weer gewoon te kunnen sporten. Uiteindelijk ben ik blij dat ik het toch gedaan heb.

Ik heb dit geschreven voor iedereen die overweegt om ook de amandelen weg te laten halen. Het kan niet erger zei de verpleegster tegen mij dus dit is het ergste wat je in dit geval kan overkomen. Er is 1.5 % kans dat je zo'n nabloeding krijgt, dus de kans is niet erg groot. Ik had er in het begin spijt van maar achteraf ben ik blij dat ik het heb gedaan, je moet even door de zure appel heen bijten maar dan heb je ook een mooi resultaat.

Nog wat tips om te eten; Vla, appelmoes, ijsjes, optimel en kristal clear. Zodra je iets meer kan eten zijn poffetjes en cake ook heel lekker!!

Succes voor iedereen die ook deze operatie ondergaat.

Liefs,
Lotte
30 nov 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lotte12345
Lotte12345, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende