Pijn

Na de rugproblemen van vorig jaar zijn ze sinds anderhalve maand weer terug. Iets minder heftig maar nog steeds verdomd lastig. Het begon begin februari met stramheid en pijn 's ochtends na het opstaan, maar dat werd beter naarmate de de dag vorderde. De afgelopen week heb ik helaas bijna de hele dag pijn. Alleen als ik in bed lig en als ik rustig rechtop zit voel ik niks.

Het valt me vreemd genoeg nog mee hoe positief ik er mee omga. De hele dag pijn bij het bewegen is knap lastig, en ook best frustrerend. Het enige wat even helpt is fysio, maar niet langer dan een dag. Gistermiddag fysio gehad en de rest van de dag ging het een stuk soepeler. Maar om nou elke dag fysio te hebben is ook niet haalbaar. Pijnstillers helpen ook niet meer echt.
De pijnscheuten zorgen voor meer spasmen, en de spasmen zorgen weer voor pijn. Fijn zo'n lijf dat zo vaag werkt...

Vanmorgen heb ik toch maar weer gebeld met het revalidatiecentrum om een afspraak te maken met de revalidatiearts. 27 april kan ik daar terecht, dus ik moet nog even volhouden. Niet dat ik de illusie heb dat zij een kant en klare oplossing heeft, maar ze kan me hopelijk wel verder helpen met onderzoek naar wat er nu precies verkeerd zit. Röntgenfoto's vorig jaar waren heel positief, maar hielpen ook weer niet met een oorzaak. Misschien een MRI or anderssortige scan? Beetje eng wel, maar ik ben het gewoon zat, dus ik moet wel.
Mijn huisarts sprak vorig jaar al over een injectie om spieren of wervels te kalmeren. Allemaal leuk en aardig, maar daar hangt wel een risico aan vast lijkt me. Een foutje en ik zit niet meer alleen vanwege mn spasticiteit in een rolstoel, maar ook nog eens met een dwarslaesie. Brrr.

Die handicap en die rolstoel, met de beperkingen die er bij horen, die kan ik wel hebben na 30 jaar. Stijfheid, daar is mee te leven. Dingen niet kunnen, ook dat gaat wel. Maar pijn, en zeker zo veel en vaak, dat is nou wel mooi geweest. Het vreet energie en helpt ook niet echt met het humeur.

Wordt vervolgd eind april...
04 apr 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Maxt
Maxt, man, 42 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende