Pluk de dag

Goedemorgen mooie wereld!,

Zoals je mischien al aan mijn humeur merkt werd ik vanochtend zowaar zonder ochtendhumeur wakker! En voor mij is dat een erg bijzonder iets want in al die jaren dat ik al wakker word van de wekker denk ik nou niet echt van: Wauw! Dit word de mooiste dag uit mijn leven! Niet dat ik dat vanochtend wel dacht maar het was een begin. En een begin is goed. Maar om even terug te komen op dingen die echt belangrijk zijn. Ik heb voor het eerst van mijn leven niet het gevoel dat de wereld vergaat! Voor het eerst van mij leven klonk mijn wekker niet als de toeter van de titanic die net tegen een lullig ijshoopje is gebotst! Je vind dit vast als een hoopje onzin klinken maar dit was voor mij nou echt een kleine maar bijzondere gebeurtenis. Oke ik moet me mond houden en geen onzin meer uitkramen. Dat betekend dat ik er nog een goed voornemen bij heb!
voornemen nummer 2:

- Wees eerlijk maar beleeft. zeg dus niet te veel en niet altijd wat je denkt. Een leugentje voor iemand anders best wil maakt jou een stuk geliefder dan wanneer je die persoon vertelt dat die omabloemetjes van 30 jaar geleden haar nog dikker maakt dan ze al is.

Mensen kwetsen, daar blijk ik op de een of andere manier nogal goed in te zijn. Niet dat ik er mijn best voor doe! Juist niet! Luiheid leeft nog altijd voort in mijn wereld. Alleen soms heb je van die mensen dan kun je gewoon je mond niet houden! Zo heb ik een vriendin, echt een schat hoor, maar het enige wat ze kan is zeuren! zelfs als er helemaal niks aan de hand is! Zij is echt zo iemand die in het filmwereldje leeft waar je juist niet in wil zitten. Mijn moeder noemt dat altijd in een slachtoffer-rol gaan zitten. Ik geef haar niet vaak gelijk maar dit was toch wel een erg goeie opmerking waar zelfs ik niks op terug kon zeggen. Ja je hoort het goed! Zelfs ik! want door dat ik zo van praten hou wil ik ook altijd het laatste woord hebben. Nog iets waar andere mensen zich aan kunnen ergeren.

Ik heb trouwens een echt Feel-Good nummer gevonden! Way back into love van de film Music and Lyrics. Elke keer als de wereld weer even vergaat of ik weer eens in de put zit door een of andere foute opmerking van het schepsel dat Broertje heet zet ik dit nummer op. Volume helemaal open en dan kan ik er weer tegen aan! Iedereen zal zo wel zijn eigen feel-good nummer hebben. Nou dit is dus de mijne. dit nummer komt ook erg van pas als je een nieuw motto hebt zoals ik. Pluk de dag! Hij bestaat natuurlijk al een hele tijd en ziet er nog verschrikkelijk standaard uit ook maar het is wel een zinnetje dat helemaal bij mij past... Elke dag weer! Het is dan ook het eerste wat ik doe als ik wakker word. Ik kijk in de spiegel en beloof me zelf om ook deze dag weer te plukken!

Eigenlijk wil ik nog wel meer typen maar ik ben aan het afkicken. Mijn praat verslaving leverd me alleen maar rare en genante situaties op die echt natuurlijk altijd mij moeten overkomen. Dus minder praten meer doen! Dat is eigenlijk ook wel een goed motto voor mij. Maar ik zou stoppen nu! Het moet!
*zucht* Ik ben bang dat het nog wel even gaat duren voordat ik minder praat....

Liefs Marie
17 mrt 2008 - bewerkt op 18 mrt 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van m(A)rie
m(A)rie, vrouw, 30 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende