Promotie

Om heel eerlijk te zijn ben ik geen carrière tijger. Het bedrijf blijft me vragen of ik niet hoger wil komen binnen het bedrijf en de leidinggevende kant op wil. Voor alsnog houd ik het af, maar wanneer ik meer opzoek wil naar een bureaubaan, kan het wel een goede optie zijn.

Vooralsnog zit ik goed waar ik zit, dus is er ook geen noodzaak om actief achter promoties aan te gaan. Wat ik wel zie, is dat ik van nature meer doe dan de minimale vereiste. Ik vind het fijn als de werkplaats klopt, spullen aanwezig zijn en werken en ik kan mijn charme gebruiken om het team een specifieke richting op te bewegen. Toen alle computers op de werkvloer iets van gebreken vertoonden, heb ik heel het team van zo'n honderd man op weten te jagen collectief meldingen te maken van alles wat kapot was (project R.I.O.T.), waarna binnen een maand al het kapotte IT apparatuur vervangen was.
Voor Movember wilde ik €5000 euro ophalen zodat we een teamlead met een baard van meer dan 10 jaar konden scheren. We hebben €6000 euro opgehaald en het bedrijf heeft dit bedrag verdubbeld. Er waren bakesales, pubquizes, presentaties en hangouts. Als stretchgoal heb ik de CEO zo ver gekregen om zijn snor te laten staan aan tot aan het einde van de maand.

Twee weken geleden lag ons systeem er uit, wat voor vele vertragingen binnen het proces heeft gezorgd. We hebben dit met z'n alle op weten te pakken en weg weten te werken binnen twaalf dagen. Hoog in de organisatie hebben we een applaus gekregen voor ons harde werken. Toen de manager dit vertelde heb ik hem gevraagd hoe we dit gaan vieren, omdat ik vind dat we dat verdiend hebben en hij stond even met een bek vol tanden, maar open voor de vraag. Hij gaat bij me terugkomen met iets, zei hij. Ik ben benieuwd.

Hoe dan ook, ik merk dat ik meer doe dan het minimum, en hoewel ik niet actief aan mijn carrière aan het bouwen ben, vind ik wel dat capaciteiten beloond moeten worden. Dus zodra de promotierondes weer eens voorbij komen, vraag ik er wel altijd even naar. Het is dan ook fijn om te horen dat overwinningen gezien worden en ik weer een stapje omhoog ga in de salarisschalen. Natuurlijk krijg ik ook feedback over punten waarop ik kan verbeteren, ik ben niet perfect, maar het is fijn om gewaardeerd te worden.

Dus wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik promotie heb gemaakt binnen mijn functie en ik dit terecht vind, maar toch ook fijn.


-VLH
23 aug 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van VLH
VLH, man, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende