Roots

Hoe kan ik toch zo ver zinken, dat mijn gevoel voor spiritualiteit en de natuur overschaduwt wordt door puur materialistisch denken en erger nog, het verlangen er naar.

Ik heb nooit gedacht dat de 'grote stad', zo'n plattelandsjongen als mijzelf, zo in de watten zou leggen dat ik afhankelijk van 'het willen hebben' ben gaan worden. volgens mij zijn niet wiet, coke of al die andere zooi funest, maar het zijn juist de grote warenhuizen, multinationals, de media, die je verslaafd maken aan hebberigheid. Het gaat allemaal om de pingels en je wordt er niet blijer van. Dat zie ik aan al die 'vrolijke' gezichten in de stad.

Ik ben echt geen zeurpiet die nu ineens niets meer wil hebben, maar je kunt je er in verslikken en er in blijven. Vooral in deze maand.... tijd voor bezinning.

(Onder het genot van een lekker biertje van mijn nieuwe thuis-tap, luister ik naar mijn net gekregen CDtje van Madonna (past bij het hele 'fake'gevoel van deze maand) in mijn fonkelnieuwe dolby-surround system) knipoog

06 dec 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Amethyst
Amethyst, man, 54 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende