Schoonmaakwerk Duinerell - 9 sep 2006 -

Mja,

Mijn dag gisteren begon gisteren best vroeg.. Ik stond gisteren reserve om naar de veiling te gaan, om daar te werken.. Om 5 uur was ik al wakker.. want ik zou tussen 5 en half 6 gebeld worden om naar die veiling te gaan... naja omdat ik dus reserve stond was het niet ckr. Na half 6 kwam er nog steeds geen bellletje en toen was ik maar weer verder gaan slapen. Om 8 uur werd ik gebeld door mijn uitzendburo. Ik had het al verwacht, want als ik niet naar die veiling zou gaan dan zou ik naar duinerell gaaan om schoon te maken. Nou, dus ff eten drinken etc etc.. en om 9 uur stond ik bij mijn uitzendburo. Daar aangekomen waren al heel wat mensen aan het wachten, ik moest nog een contract tekenen en wat ik in duinerell allemaal ging doen. Tegen 9:30 uur gingen we weg. Mijn eerste indruk van de mensen die er waren, het waren veelal buitenlandse mensen de niet zo goed nederlands spraken, en ik denk ook wel laag opgeleid, en toch ook wat mensen die mij oud leken.. ze hadden al grijs haar..

Anyways we gingen naar duinerell met een busje.. het leek net op een schoolreisje.. alleen heel anders.. en die man die reed.. echt gaar.. elke keer als we over zo een drempel reden... leek het net alsof wij achterin.. een schok kregen.. we hadden alle zeg maar voor a split second airtime. 1 of 2 x was wel grappig.. eigenlijk was het de hele weg grappig.. hoe je zo die mense ziet schokken het zag er grappig uit naar mijn mening ;p.

Daar aangekomen kregen we onze huisjes aangewezen, we kregen schoonmaak spullen. enne.. dan moesten we maar beginnen. ik was daar samen met nog iemand voor het eerst dus wij moeste ff wachten omdat wij daar nog niet de weg kende.. ( dit werd mijn kristal helder toen ik de weg van mijn schoonmaakplek naar de aankomst plek niet meer kon vinden.) En toen gingen we maar aan de gang. Als je bezig bent valt het mee. Na een tijdje begon ik het iig te voelen in mijn rug, maar voor de rest geen spierpijn ofzo.. Nou tegen 14:30, moesten we klaar zijn met de huisjes. ik was precies klaar en ik wachtte dit keer maar op iemand anders die de weg terug wist naar de aankomst plek... had geen zin om weer te verdwalen. Nou toen liep ik samen terug met een andere vrouw die bij mij in het busje zat, een marokkaanse vrouw denk ik en toen vroeg ze van waar ik kwam, ze zei dat ik op een egyptenaar leek waarvan ik zei, dat ik vaker zo werd genoemd, zelfs in egypte dus zo gek was het niet wat ze zei ;p. En ze merkte gelijk op dat ik goed nederlands kon praten, en vroeg ook waarom ik dit soort werk deed. Dat had ik dat dan ook vertelt, ze begreep het wel min of meer waarom, maar misschien omdat zij zulk, toch wel zwaar werk, doet toch ook weer niet. Maar daar heb ik het verder niet over gehad, want ik was bang dat het te ingewikkeld zou worden.

Anyways.. Het waren over het algemeen best aardige mensen allemaal, maar ik vond het bijna zielig dat de wat oudere mensen zulk, toch wel zwaar werk moeten doen. Maar veel opties hebben ze ook niet, en toen begon ik te denken.. wat voor werk zouden zij nou kunnen doen. Ik kwam niet echt ver eigenlijk.. niet verder dan oppaswerk.. of een beetje opletten. De taalbarriere en gebrek aan opleiding is een groot obstakel in deze maatschappij. En ik had gedacht.. dit werk is goed voor jongeren, omdat ze nog jong zijn en sterk. Maar goed.. toen gingen we weer weg terug naar huis met de hele groep. Weer dat schoolreis gevoel nahnah, we liepen met de hele groep, dat was opzich best een prettig gevoel. In de busreis had ik gepraat met een andere man die mij vertelde hoe hij aan dit werk kwam en waarom ik niet studeer, en wat hij later van plan is. Hij heeft mij uitgelegd hoe je voor jezelf kan beginnen, wat hij van plan is. hij had me vertelt dat er goedkopere zijn dan albert heijn, jumbo, zelfs de lidl of hoe je dat ook schrijft. Maar die zitten in duitsland. En hij wilt voor zich zelf beginnen. Het geen wat je nodig hebt, is een diploma boekhouden, enne een diploma ondernemingsvaardigeheden een handje vol geld, en een ruimte waar je wilt verkopen. Dan ga je met de baas van bijvoorbeeld AH praten. En die geeft je dan toestemming om zijn merknaam te gebruiken en zij leveren ook de producten voor je, je hoeft dan niks zelf apart in te kopen. best simpel eigenlijk, maar tis nog steeds een grote gok ofcourse.. maar hij zei ook het is de enige manier om goed zelf te verdienen, als je eigenbaas bent. Want je bent baas over jou gebouw, jou ruimte. De baas van de albert heijn heeft allen te maken met het merk, maar niet over hoe jij je zaken regelt in jou ruimte. Anyways toch best interessant.

Anyways.. dat was het meest noemenswaardige van gistere.. vandaag.. is het meest noemenswaardige.. trainingen van de kleintjes en de grote en de verjaardag van dadelijk. nahnah
09 sep 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Irfaan
Irfaan, man, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende