Synoniemen van de vragen van mijn Leven

Een kort ogenblik in mijn hoofd..

Is het niet gek, hoe snel je van gedachten kan veranderen? Is het niet raar hoe de kleinste dingen mensen bang kunnen maken? Is het niet verbazend wat een impact ouders hebben op het vervolg van je leven? Is het niet vreemd dat de kleinste wonderen plaatsvinden zonder dat je het door hebt, omdat je er niet op let?

Is het niet buitenissig om te weten dat er mensen zijn aan de andere kant van de wereld die soortgelijke gevoelens hebben wat betreft liefde, geloof en hoop? Is het niet onverklaarbaar hoe je dingen instinctief weet? Is het niet onnozel om te denken dat het leven wat waard is? Is het niet merkwaardig om te denken dat het leven niks waard is?

Is het niet buitengewoon om te bedenken dat liefde nog kan bestaan? Is het niet uitzonderlijk om te dansen in de regen? Is het niet apart dat je je alleen kan voelen in een ruimte vol mensen? Is het niet extra-ordinaire om te weten dat kennis oneindig is?


Dat zijn maar een paar van de vragen die mijn hoofd overbevolken. Er zijn nog veel meer, die nu gewoon niet op komen dagen, maar op andere momenten van de dag omhoogschieten en hoewel ik zou willen dat ik alles zou op kunnen schrijven is dat uiteindelijk onmogelijk, maar het zou wel iets kunnen zijn. Een eeuwige vragenlijst, waarvan je als doel heb gesteld dat je ze allemaal kan beantwoorden aan het einde van je leven.

Misschien is dat ook wel de weegschaal van zin, die uiteindelijk bepaalt of je genoeg van je vragen op kan lossen om een normaal leven te leiden. Een die verder kan gaan, zonder dat je uitzonderlijke vragen loopt te stellen, die ogenschijnlijk nutteloos zijn , maar voor jou een zware betekenis hebben. Of ze nou hypothetisch zijn of niet.
28 sep 2005 - bewerkt op 28 sep 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van papilion
papilion, vrouw, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende