Vriend vreemdgegaan --> ben ik gek?

Beste mensen.

Ik heb nu bijna een jaar & 2 maanden een relatie met mijn vriend.
In de zomervakantie ben ik erachter gekomen dat mijn vriend is vreemdgegaan, geen zoenen maar seks. Dit heb ik niet van hem zelf gehoord, maar van een goede vriend van hem die in een dronken bui zijn mond voorbij heeft gepraat.
Op het moment dat ik het hoorde zat mijn vriend in Friesland met zijn vriendengroep voor een weekje. Ik heb hem gelijk opgebeld en in eerste instantie ontkende hij, toen ik hem goed duidelijk had gemaakt dat ik alles wist gaf hij het toch toe.
Ik was verdoofd, geen verdriet boosheid niks. Die boosheid of terwijl het 'besef' zoals ze dat noemen kwam later pas.

Dit is gebeurd tijdens een housewarming van een goede vriend van hem, in Rotterdam. Die housewarming werd gehouden toen ik ongeveer 5 maanden een relatie met hem had. In eerste instantie zou ik mee gaan, maar dat kon uiteindelijk niet omdat 'het een mannenavond zou worden en de housewarming alleen bedoeld was voor de vriendengroep.' Prima, zocht nergens wat achter.

Toen hij terugkwam van Friesland (3 dagen nadat ik het 'slippertje' gehoord had), is hij gelijk naar mij toegekomen om te praten. Ik was natuurlijk over de zeik want het heeft me erg geraakt. Ik was nog maagd voordat ik hem leerde kennen en hij is de eerste jongen die ik álles heb gegeven. Onder de dames onder ons, maagdelijkheid is iets belangrijks om dat aan een jongen weg te geven, in ieder geval in mijn opzicht. Ik ben er namelijk altijd erg voorzichtig mee geweest, en heb ook tot de 4de maand gewacht. En dan dat hij zoiets doet is onbegrijpbaar.

Maar anyway, toen kwam er nog wat bovenop: Hij loog over het verhaal wat er echt was gebeurd. Hij zei tegen mij dat hij het meisje niet kende, dat het een 'vriendin van een vriendin' was van degene die de houseparty gaf, en dat hij niet eens meer haar naam was. Hij was dronken (geen excuus). Later, ben ik er achtergekomen dat het een meisje was die hij wél kende. Toen ik ongeveer een maand een relatie had met mijn vriend heb ik een keer een gesprek gelezen met een meisje zo'n gesprek waarvan je denkt: hey je hebt een relatie, dit kan niet. Heb hem hierop aangesproken en natuurlijk gelijk op facebook gekeken wie het precies was en waar ze woonde. Ergens aan de andere kant van Nederland, dus heel druk maakte ik me niet.

Opeens kwam die intuitie ineens weer bij me op. Ik heb haar facebook-profiel gestuurd naar de vriend die mij dit allemaal verteld heeft, en hij zei; hoe kom je aan haar naam? Zij was het. Mijn wereld stortte eventjes in. Ik heb hem opgebeld en hem dit nieuws verteld, hij huilen. Hij kwam weer naar me toe de volgende dag. Ik ben op dat moment heel sneaky geweest, weet eigelijk niet of ik het wel sneaky kan noemen aangezien hij nog erger bezig is geweest.. Maargoed, heb haar nummer opgeslagen in mijn telefoon (zag haar nummer staan tussen zijn contactpersonen), en heb haar gelijk geappt toen mijn vriend weg was. We hebben trouwens de hele avond met elkaar zitten huilen, ik kon wel écht aan hem zien dat hij spijt had.

Toen heeft zij mij het hele verhaal verteld. Mijn vriend had me verteld dat het veilig was (met condoom dus), zij vertelde mij van niet. Ze vertelde mij dat hij in de tijd voordat het gebeurde, dus ongeveer 5 maanden van onze relatie, dat ze veel contact hebben gehad via whatsapp. Veel seksuele gesprekken, en ook dat zij naar Rotterdam zou komen die dag was al een week afgesproken. Daarom kon ik dus niet mee, blijkt dus. Zij vertelde mij wel dat het 'geen gemakkelijke natuurlijke seks was'. Het is na 5 minuten al gestopt, het is niet afgemaakt omdat mijn vriend haar van zich afduwde met de woorden 'ik kan dit niet maken.' Het maakt de pijn natuurlijk niet zachter, seks is seks maar toch. Ik weet zeker dat zij dit niet zei om hem te beschermen, dit omdat zij ruzie heeft met mijn vriend. Meteen een dag daarna begon zij weer te praten tegen mijn vriend en mijn vriend heeft haar toen geblokt op whatsapp met de woorden: 'ik heb te veel spijt, dit had nooit mogen gebeuren. Het geeft me een te erg schuldgevoel om met je te praten, we moeten geen contact meer hebben.' ook is ze toen geblokkeerd / verwijderd op facebook door hem.

Hierna ben ik totaal geflipt tegenover mijn vriend, logisch. Ik heb hem een week geblokt op whatsapp en geen contact met hem gezocht want ik pik dit niet. Maar op een of andere manier, heb ik dagenlang nagedacht en hem tóch vergeven. Ik heb met veel vrienden van hem gepraat en hun zeiden ook; hij had spijt. Mijn vriend heeft die week 3 keer voor mijn deur gestaan, huilend en half smekend. Zijn reden voor het liegen was 'de pijn minder maken', hij heeft er heel veel spijt van gehad en het is iets wat hij mij nooit aan zal willen doen.

Ik weet niet of iemand die dit leest dit heeft meegemaakt, al mijn vrienden zeggen in ieder geval 'Waar ben je mee bezig? Heb je hem dit nu echt vergeven?' maar ik heb het idee dat hun nog nooit een serieuze liefdevolle relatie gehad als ik en mijn vriend. Ik ben namelijk heel erg gelukkig met hem. Het is wel een groot dieptepunt geweest en nu nog steeds loopt het af en toe niet 100% lekker door dit alles. Maar ik heb het hem gewoon vergeven, vergeten zal je waarschijnlijk nooit doen maar ik heb het hem wel vergeven.

Ik heb dit al een lange tijd geleden gehoord en weet het dus al een tijd, loop er al een lange tijd mee rond maar vraag me af wat jullie hier nou van denken, en of ik nou echt gek ben dat ik hem vergeef?

Ben benieuwd naar jullie reactie's. vrolijk
06 nov 2012 - bewerkt op 06 nov 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van DW1995
DW1995, vrouw, 29 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende