tja maar het is net zo normaal als varken eten maar je zou er toch niet aan moeten denken dat er opeens Mensenvlees in de winkel was dan zou ik schrikken hahaha
In New York had ik ook een hele goede vraag waar niemand het antwoord op wist. Waarom heet cheesecake cheesecake terwijk er HELEMAAL GEEN cheese in zit?
Fermentatie (Latijn: fermentum, zuurdeeg) is in de biochemie het omzetten van biologische materialen met behulp van bacteriën, celculturen of schimmels in afwezigheid van zuurstof (anaeroob). Ook het toevoegen van enzymen kan leiden tot fermentatie. Het wordt tegenwoordig gebruikt voor alle processen in de biochemie waarbij biologische (bulk)producten worden geproduceerd.
Fermentatie kan niet plaatsvinden onder aerobe omstandigheden. Dit betekent niet dat geen zuurstof de reactor in kan. Omdat zuurstof maar weinig doordringt in het kweekmedium, zijn er altijd plaatsen waar de zuurstof niet kan penetreren. Dit is met de hedendaagse techniek mogelijk. Hierbij is het van belang een goede verdeling van de zuurstofconcentratie in het kweekmedium te handhaven. Dit wordt verkregen middels (steriele) beluchting (aëratie) en roeren (agitatie) van het kweekmedium.
Er bestaan drie verschillende manieren waarop een fermentatie(cel-)cultuur gevoed wordt. Dit zijn de Batch-, Fedbatch- en Continue-cultuur.
Fermentatie wordt in de industrie gebruikt om bijvoorbeeld voedsel te verbeteren of voedingsmiddelen te produceren. Een voorbeeld daarvan is de productie van alcohol door gisting.
De medicijnen insuline en penicilline worden ook door een fermentatieproces verkregen.
Herkauwers maken gebruik van micro-organismen (een symbiose) bij fermentatieprocessen in de pens. De producten van een fermentatieproces zijn een aantal vluchtige vetzuren, o.a. de onderstaande (met moleculaire structuur):
Wel pinda's maar geen kaas idd xMadness en SummerIk zou het niet weten xREALLIFEx,ik ken de man niet ? Even naar Schiedam dan maar volgende keer,Feather__ Heel weird Riefs..
Wat zit er dan wel in die kipnuggets Pestvogel ???