Alleen zijn

Het idee van alleen zijn staat me aan. Lekker alleen thuis, geen gedoe en geen gezeur. Alleen ik en de katten. Lekker muziek, heerlijk schrijven, een beetje lezen, een hoofd vol gedachten. Ik vind het idee van alleen thuis zijn fijn, tot ze werkelijk de deur uit gaat.

Het voelt alsof ik een kat ben wanneer ze niet thuis is. Ik lig opgerold op bed, val nu en dan in slaap maar zit vooral de tijd uit tot ze weer thuis is. Soms komen de katten bij me liggen, meestal ben ik te onrustig en sjokken ze naar de woonkamer om in een doos te gaan liggen.

Als kind zat ik ook graag in kleine ruimtes. Ik lag onder mijn bed, zat in een kast of maakte met lakens een hut onder de eettafel. Ik zat graag in mijn eigen wereld. Iets in mij wilt dat nog steeds, maar het lijkt alsof mijn gedachten chaotischer zijn dan toen, alsof het nu meer moeite is dan het was. Het aantal afleidingen tegenwoordig is sowieso veel groter. Want hoewel ik weet dat ik niet telefoon verslaafd ben, ligt hij toch altijd in de buurt.

Zodra ik in slaap val, dan ben ik mentaal aan het schrijven. Te moe of te lui om op dat moment pen en papier te pakken. Tijdens het wandelen verken ik mentale werelden, maar ben ik te in het moment om te documenteren. Misschien moet ik meer tijd maken om te gaan schrijven. Aan de andere kant is dit mijn rustperiode, dus moet ik kunnen slapen als ik dat wil. Behalve werken hoef ik niets. Eigenlijk hoef ik niets meer in mijn leven als ik dat niet wil. Er is immers niets meer te bewijzen.

Waarschijnlijk komen er nog projecten, dat is wie ik ben. En het feit dat ik nu over projecten denk, wil vast zeggen dat ze er ooit nog aan gaan komen. Laatst hoorde ik de filosofie dat je, wanneer je als creatief persoon terug kijkt op je werkt, er waarschijnlijk achter komt dat je het beter anders had kunnen doen. Dat is niet erg, dat laat groei zien. Perfectie is niet te bereiken. Misschien maakt dat het laagdrempeliger. Waar de drempel ook ligt.

Ik zit mijn tijd uit tot ze terug is. Niet dat ze me dan vermaakt. Vaak zitten we naast elkaar ons eigen ding te doen, maar toch is het fijner dan wanneer ik alleen mijn eigen ding doe. We hebben wat dat betreft de perfecte relatie.


-VLH
21 jul 2022 - bewerkt op 02 aug 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van VLH
VLH, man, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende