Als bijna niemand op je verjaardag komt...

Ik ben bijna jarig. En ik vind het altijd weer moeilijk, wie moet ik uitnodigen. Ik ken veel mensen maar of t nou vrienden zijn.. kweni ik noem iemand pas een vriend wanneer ik alles met diegene kan bespreken. In dat opzicht heb ik dus eigenlijk geen echte vriend..

Maarja, vorig jaar was ik in het buitenland en heb ik het dus mooi weten te verbloemen, dit keer dacht ik, nodig gewoon al die vrienden uit die minder strikt aan jouw 'vriend'criteria doen. 37 mensen uitgenodigd uiteindelijk, dan zal er vast wel wat overblijven toch! Ik merk dat ik toch een beetje bang ben van niet, ik bedacht al redenen waarom niet, ze kennen me niet goed genoeg en zien mij niet als vriend, k woon te ver om langs te komen, het is vlakbij een feestdag ze kunnen allemaal niet.

Ik heb inmiddels 1 echte toezegging, van een van mn iets betere vriendinnen. 2 laten nog weten of ze kunnen... (denk ik al meteen die komen niet..) en 11 afzeggingen. En het rare, de rest heeft nog niets van zich laten horen. Of is dat niet raar (tis over minder dan een week)? Ik heb gevraagd of ze willen laten weten of ze komen, het is nog al een verschil als er 10/20 mensen komen of niemand, moet ik toch rekeing mee houden met inkopen!

Voel me nu best rot. Gevoel dat iedereen op laatste moment af gaat zeggen, en nu afwachten tot ze een andere afspraak die dag hebben ofzo. En dat er behalve mn familie en vriend niemand op mn feestje komt. Ik baal er echt van dat dit me elk jaar weer een heel laag zelfvertrouwen geeft. Vroeger al op de middelbare school. Ik wil misschien te graag goede vrienden, en moet het loslaten, maar hoe. Soms denk ik, je moet gewoon zelf meer actie ondernemen, en dat doe ik dan zoals nu zoveel mensen uit te nodigen, maar het helpt niet verdrietig

Iemand nog tips hoe ik hiermee om kan gaan? Of verhalen over dezelfde soort gevoelens?

Liefs,
Muisjes
11 mei 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van muisjes
muisjes, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende