familiebezoek

nu ben ik meestal niet voor familiebezoeken, maar deze keer viel het reuze goed mee.

nu ik eens terug diep in men herrineringen gaan graven ben, meen ik me vaag iets te herrineren van dat bezoek in Gouda, vaag zoals dat ik er geweest ben, maar niet meer.Had die herrinering al van ervoor, maar had geen idee mee bij wie we nu juist op bezoek geweest zijn.

Heb veel familie in nederland en in belgie, maar ken ze verre van allemaal. W, trekt op nonkel A [ik schrijf nonkel omdat dat gemakkelijker is, maar hij is de broer van men grootmoeder], van karakter, ook al heeft ie op sommige punten meer ervaring, strategie en dat sorot zaken. Een rang zegt iets over iemand, maar niet alles. Maar hij heeft wel het hart op de juiste plek. Das veel belangrijker.

En hij is verre van dom, eerder het tegenovergestelde. We hebben wel wat intresses gemeen, zoals de geschiedenis van zeeuws vlaanderen en zeeland. Ik ken maar weinig mensen die op hun 55 nog gaan studeren, en dan licentiaat in de geschiedenis behalen.

En zoals hij zij, en ben het er volledig mee eens, niemand weet alles. Wist bevoorbeeld niet dat de linie van oude spaanse forten nog in zeeuws vlaanderen ligt. Ze staat wel op die kopie van een kaart uit 1670 (of sommige toch) en ne klets, vraag me af of er ook zulke details op die een oude atlas die heruitgebracht is staan. [is van Taschen, kost 150 €, sommige van de meeste echt interssante boeken liggen rond die prijs. Zal hem wel interseren denk ik ] Kan wel interressant zijn.

Het was leuk en interessant om terug eens te horen hoe het er op de Koewacht en zo aan toe ging. Vindt zeeuws vlaanderen en zeeland leuk om naar toe te gaan. Het is er uitgestrekt vergeleken met grote stukken van Vlaanderen. Niet zo dichtbebouwd, en sommige huizen hebben een geschiedenis, die je alleen maar weet, en kan weten meestal, als je der familie wonen hebt.

======

Als je bij Pot in Axel op een van de verdiepingen buiten kijkt, door dat groot venster, dan heb je en uitzicht bijna tot aan Terneuzen. Als je daar nu met een groot hoeklens, een supper grote soort pinhole camera, een foto zou nemen, dan zou je alles kunnen zien zoals je het daar ziet. Je zou er ook een videocamera kunnen aan monteren en die dat laten opnemen, of zo'n oude 16 mm camera [maar de film is nogal duur].

Het voordeel van digitaal en/of video cassetes, is dat als iets niet goed is dan ken je het overschrijven, terwijl bij 16mm en 8mm het best van de eerste keer goed is, dat stelt andere eisen. Als je bvb middenin een film van gedacht veranderd dan is dat niet zo erg bij digitaal en videocassetes, maar bij supper 8, ben je dan een stuk van de film kwijt. Heb ik al gemerkt toen ik er in zuid-engeland mee experimenteerde.


15 mei 2005 - bewerkt op 16 mei 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Florisv
Florisv, man, 46 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende