Ondemocraties of niet ?

Is het ondemocratisch om iemands blog the blokeren over te nemen of er af te halen ?

Stel die vraag omdat als je over China leest, dat steevast als ondemocrarttsich wordt beschouwd. Toch in Buitenladnse pers. Als het proberen beperken van de vrijheid tot meningsuiting. Heb dit op men blog ook geschreven, maar blijkbaar is het zo dat wat in China als ondemocratisch gezien wordt, dat dat in Belgie voor een aantal niet is. Het geeft wel te denken, niet ?


Een extreem geval daar van is de moord op Theo van Gogh en Pim Fortuin. Sorry als zen naam verkeerd staat, maar ben niet zeker hoe die geschreven wordt, vandaar. Was het niet eens met dingen die ze zeiden maar Pim Fortuin had op een aantal punten wel gelijk, maar iemand doden omdat ie zijn mening uit, is wel heel extreem en toch wel ondemocratisch zou ik zo zeggen. Om an ontolerant nog maar te zwijgen. Daarbij hij was wel kwaad over dat woor Geitneneuker. Had ie beter gezegd, en kan dat wel begrijpen, voor een stuk, maar zen emoties veraden hem. Maar daar iemand voor dood doen. Das veel te ver.

Maar corrigeer me als ik ernaast zit.

Maar in Vlaanderen zijn er die volgens mij toch met twee gewichten meten. Een voor zichzelf, en een voor andere landen. Iets kan ondemocratisch zijn ergens anders, maar in eigen land, mocht dat voorvallen, is dat niet zo. Vraag me af wat het verschil dan is ?

Heeft iemand een idee ?

2 weten meer dan 1, en 3 meer dan 2, enz.. vandaar.

Er is eens gezegd dat Nederland het ziek land was van Europa, ben ik het niet compleet mee eens. Geen enkel land is perfect, en er zullen wel problemen zijn, maar die zijn er elders ook. Het verschil is mischien dat het in Nederland duidelijker is dan in andere landen. Waar je van weet kan je iets an doen, maar als je het niet weet niet.




Heb die vraag op men blog ook geschreven, of een van. mistwereld.blogspot.com. Maar geraak voor het ogenblik niet op blogger, technisch probleem blijkbaar. Een aantal posts gaan over hoe Sony de PSP strategie kan gebruiken, en wat O.a. Nitendo kan doen omdat te counteren. Ze zouden het kunnen doen, maar dan moeten ze hun mentaliteit veranderen, en dat zit er niet direct in, denk ik toch.
26 sep 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Florisv
Florisv, man, 46 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende