Fiets kopen?

Sommige gebeurtenissen zijn raarder dan je fantasie. Zo ook dit verhaal. Als ik het had bedacht zou ik verwachten dat niemand me geloofde. Maar het is waar.

Jaren terug was ik met vriend Miko naar een optreden van Herman Brood & His Wild Romance in Huize Maas in Groningen. Miko woonde iets buiten het centrum, dus we gingen op de fiets. Het laatste in enkelvoud, dus Miko fietste en ik zat achterop. En daar heb ik een hekel aan.
Na een episch optreden reden we naar huis. Na 100 meter had ik een pijnlijke kont, dus ik zei tegen Miko: Kan je niet nog een fiets kopen, voor als ik in Groningen ben?
Op dat moment werden we ingehaald door een junkie die zei: 'Wat? Fiets kopen? Deze is 20 gulden(*)'
We vervolgden onze weg dus op twee fietsen. De reeds gejatte fiets werd niet veel later overigens weer gejat.

Enkele jaren later ging ik weer naar Miko in Groningen. Het doel? Brood, Chabot en Deelder in de Stadsschouwburg. Chabot was ziek, maar alleen Deelder en Brood was chaotisch genoeg. Na afloop zaten we te wachten in het café van de schouwburg. Het regende hard en we hadden geen zin om daar door te fietsen. Als echte fans waren we gekleed in zwarte pakken met daaronder zwarte ruches-bloesjes. Even later kwam Deelder en gevolg het café inlopen. Ook in zwarte pakken, slobkousen, donkere zonnebrillen, sigaren, alles. Alsof je een maffiafilm van de jaren '30 was binnengelopen. We raakten in gesprek en even later vertrokken wij met Deelder en gevolg in twee taxi's naar Jazzcafé De Spieghel om meer whisky te drinken en sigaren te roken. Na een tijdje verlieten Miko en ik het etablissement om er achter te komen dat Miko's fiets (wederom enkelvoud) nog bij de Stadsschouwburg stond. En dat is een aardig stukje lopen. Gekscherend zei ik: 'We hebben weer zo'n junkie nodig die "fiets kopen" roept.'
Op dat moment horen we het gepiep van een hard remmende fiets. 'Wat? Fiets kopen?' zei de zojuist gestopte junkie. Wij dus samen op de fiets naar de Stadsschouwburg en met twee fietsen naar huis.

Enkele jaren na bovengenoemde voorvallen liepen Miko, ik en een paar vrienden in Groningen. We liepen over de Vismarkt, langs Huize Maas en het verhaal kwam weer naar boven. Ik geuren en kleuren vertelden wij het verhaal. Op het moment dat ik riep: 'En hij zegt: Fiets kopen?' remt er een junkie naast ons....



(*) Gulden. Munteenheid slash betaalmiddel in het Nederland van de vorige eeuw.
24 aug 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van KrisP
KrisP, man, 123 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende