Gewonnen!!

"Het is vroeg!" Was mijn eerste gedachte toen vannochtend de wekker ging om kwart over 7. Het mag dan wel zaterdag zijn, maar toch moest ik vroeg op. Vandaag was namelijk de uitreiking van de nationale schoolkrantdag 2008! En de trein vertrok gewoon, of ik er nu inzat of niet.

Toen ik op het perron kwam zag ik de rest van de redactie net instappen dus trok ik even een sprintje zodat ik ook in de trein zat.MW's vriendin had weer heel veel muffins gemaakt. Maar eerst wou iedereen koffie, iets wat vorig jaar wel anders was "Je kan wel zien dat de redactie ouder wordt".

In de trein werd al snel duidelijk dat het voor een aantal redactie leden (CW (leerling) en MB) errug laat was geworden. En dat er bij iemand zelfs nog alcohol door de aderen stroomde (MB). Er werd volop gepraat en MB vergat continu dat R al ingestapt was en dat ze achter hem zat, hij had ook een nieuwe hobby gevonden: 'Power Tour elektrische gitaar’ waar al geluid uit komt een beetje heen en weer slingeren zodat het lijkt alsof hij gitaar speelt. Het was net een ADHD-er(w)tje, tsja, iets te veel bacardi blijkt toch niet zo goed te zijn voor de gezondheid. (MB=leraar)

We moesten op Centraal Station overstappen op de trein naar het Amstel Station. En daar was dan de Hogeschool van Amsterdam. Waar we om 10.30 werden ontvangen met koffie en thee, waar ik weinig van gemerkt heb.
We kregen een inleidend praatje, maar onze groote vriendin Hester de Tester was dit jaar vervangen door Marjolein (ook fijn). Die deelde ons mee dat op deze technische school de liften kapot waren, wat ik persoonlijk erg grappig vond, maar minder fijn als je op de elfde verdieping je workshop had.

De eerste workshop begon om 11 uur en duurde tot 12.30, ik zelf had een workshop op de 4e verdieping (geloof ik) genaamd COMIC.
Om 12.30 hadden we lunch, maar mijn lunch-bon was verdwenen en dus kon ik alleen maar mijn eigen meegenomen tussendoortjes en de muffins eten. Alleen een probleempje, de muffins waren weggehaald. De organisatie dacht dat het hun muffins waren en had ze aan iedereen uitgedeeld, "ze waren erg lekker!" was het laatste wat we er over te weten zijn gekomen...
Tijdns de lunch kregen we te horen dat de liften ondertussen weer werkte. Ook werd er een waarschuwing gegeven dat je AL je spullen mee moest nemen...

De volgende workshop begon om kwart over 1 en deze keer was mijn workshop op de elfde verdieping dus ik was blij. Mijn workshop heette WEBTV.

Om 14.45 was ook deze workshop afgelopen en ging ik weer naar de aula waar deze keer zat er bijna niemand, iedereen bleek een verdieping hoger te staan, te wachten voor de ingang van de zaal waar de uitreiking om 15.00 zou plaats vinden. De organisatie had net als vorig jaar weer voor muffins gezorgd, maar ik heb er lekker 2 genomen ipv. 1, om ze terug te pakken dat ze onze muffins hadden gestolen!
Vervolgens hebben we ons vermaakt met L (leerling) die de hele tijd helium van de heliumballonnen inademde en daardoor met een hele hoge piepstem ging praten.

De uitreiking duurde me eigenlijk net te lang, die presentator zeikte maar door over die Khalid Boudou en af en toe werd er een winnaar bekend gemaakt. Op een gegeven moment was de uitreiking van de beste ... En we hadden gewonnen!!

Waar we vorig jaar zo blij waren, was nu weg en we waren lang niet zo happy als vorig jaar. Toch denk ik dat als we te horen hadden gekregen dat we dit jaar niet gewonnen hadden, we toch wel minder blij zouden zijn.

We zijn weer met het station naar Centraal gegaan waar we even de stad in zijn gegaan om weer een fotosessie te houden. We zijn in het dichtstbijzijnde kroegje iets gaan drinken en daarna in de MAC iets gaan eten.
{foto van 3 happy leraren en een cheque en een beker} De drie docenten zien er in iedergeval wel uberhappy uit. Misschien omdat MB nog steeds alcoholaderen heeft en ik niet weet wat .E gisteravond gedaan had, maar ze viel continu om en sprak maar slecht Nederlands, lachte om alles maar zocht ook regelmatig mot met MW. MW vond het allemaal maar best en had zoiets van kan mij het bommen, we zijn gezellig met zn "allen" naar de schoolkrantdag en niks of niemand kan mij uit mijn stemming halen, bovendien hebben we nog gewonnen ook, kan het nog beter?

Daarna zijn we weer naar het station gegaan en zijn we naar huis gegaan. Toen L uitstapte viel de hele trein stil en toen R(leerling) en M(leerling) uitstapte gierde iedereen het uit, ze gingen namelijk mee rennen met de trein, maar R verloor daarbij beide schoenen en rende gewoon door. Ik hield het niet meer en moest helemaal huilen van het lachen zo dom als dat er uitzag. Toen MB vroeg of het ging en me waarschuwde dat ik niet alles moest laten lopen heb ik met een heel beouwd stemmetje "hou op" weten te produceren, ik denk dat mijn stem ongeveer net zo hoog was als die van L in het begin, maar ik had geen helium nodig.

En toen waren we alweer op t station en ben ik naar huis gelopen, ik liep nog een eindje met RS (leerling) mee omdat we toch dezelfde kant op moesten en allebei lopend waren, nog even na te kletsen over de schoolkrant dag. Ondanks dat iedereen minder blij was als vorig jaar, was het wel een ongeloofelijk leuke dag geweest.

Groeten,
Sprookje.
05 apr 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Sprookje
Sprookje, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende